Et Guds barn (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Knut Johansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 168
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Child of God
Oversatt av: Johansen, Knut
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205405325
Omtale Et Guds barn
«Hadde natten hatt mørkere domener, ville han funnet dem.» Lester Ballard finner dem. Temaet i Et Guds barn er menneskelig fornedrelse. Boken skal være løst basert på en virkelig mordsak i Tennessee og er en rystende sterk leseropplevelse.Cormac McCarthy er født i Rhode Island i 1933. Et Guds barn, hans tredje roman, utkom i 1973 og fikk en splittet mottakelse: Noen foraktet den, andre lovpriset den. I dag regnes den gjerne som et høydepunkt i forfatterskapet. McCarthy har gitt ut en rekke romaner og skuespill, og anses som en av de store samtidsforfatterne i USA. Grensetrilogien er blant hans mest leste og kjente bøker; Alle de vakre hestene, Over grensen og Byene på høysletten. Filmatiseringene av Ikke et land for gamle menn (som mottok fire Oscars, bl.a. for beste film i 2007) og Veien (2009) har gjort navnet hans kjent - også ut over den knallharde menigheten som alltid har elsket bøkene hans. Terningkast 6. «Ikke for tynne nerver ... Men du verden for en litterær prestasjon.»
VG «En klassiker!»
Morten Harry Olsen, Klassekampen «... en av de merkeligste, jævligste og mest fascinerende bøker jeg har lest på lenge.»
Fredrik Wandrup, DagbladetCormac McCarthys hjemmesiderOm Cormac McCarthy på wikipediaSamtale i Time Magazine mellom Cormac McCarthy og Coen-brødrene om filmatiseringen av No Country for Old Men

Til toppen

Andre utgaver

Et Guds barn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Cormac McCarthy:

Bøker i serien