Et glass melk takk (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 396
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205367166
Omtale Et glass melk takk
Tildelt Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2006. Dorte er 15 år og bor på landsbygda i Litauen, og hennes drømmer er konkrete og tett innpå. Han drømmer ikke om prinser og hester, men om Nikolai, bakerens sønn, om litt mindre fattigdom, om en far som ennå skulle vært i live. Likevel slår hun til på et tilbud om å reise til Stockholm, i smug, for å jobbe på restaurant. Snart sitter hun i en audi med vinduer som ikke lar seg åpne. En sterk, sterk roman om håpløshet, drømmer og overlevelse. «Det vil imidlertid ikke forbause om Et glass melk takk blir en ny, moderne klassiker fra Herbjørg Wassmos hånd.»
Terje Stemland, Aftenposten «Det vil imidlertid ikke forbause om Et glass melk takk blir en ny, moderne klassiker fra Herbjørg Wassmos hånd.»
Terje Stemland, Aftenposten «Det er et vondt, viktig og utmattende terreng, en lynende engasjert Herbjørg Wassmo tar oss med inn i sin nye bok.»
Annette Orre, NRK P2 ##terningkast5## «Wassmo er en av de store historiefortellerne i norsksamtidslitteratur, og har tegnet flere sterke kvinneportretter. Et glass melk takk erikke noe unntak. Det som gjør størst inntrykk på meg i skildringen avDorte er kontrastene. Kontrasten mellom 15-åringens uskyld og 'mennenesom Gud aldri skulle ha skapt'.»
Ingeborg Sofie Larsen, Fredriksstad Blad

Til toppen

Andre utgaver

Et glass melk takk
Bokmål Ebok 2011
Et glass melk takk
Bokmål Nedlastbar lydbok 2007

Flere bøker av Herbjørg Wassmo:

Bøker i serien