Erobreren (Heftet)

roman

Serie: Jonas Wergeland 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 535
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Erobreren
Serie: Jonas Wergeland
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788203358432
Omtale Erobreren
"Erobreren" er den andre romanen i Jan Kjærstads trilogi om fjernsynspersonligheten Jonas Wergeland, som forførte det norske folk med sine TV-programmer om store nordmenn. Nå sitter han i fengsel for drapet på sin kone - men kan vi egentlig vite om det er han som er den skyldige? Et av spørsmålene som løper gjennom romanen er: "Går det an å forandre et liv ved å fortelle det?". Romanens mosaikk av historier om denne mannen som er så eksepsjonell og ordinær på samme tid, kan leses som et slags svar. Samtidig tegnes et bilde av Norge - et annet Norge enn det vi kjenner fra mediene og historiebøkene.


Om "Erobreren":

" ...maken til tekst er det ikke ofte jeg har fått til anmeldelse. 'Erobreren' er etter mitt syn enda bedre enn Forføreren."
Per Buvik, Bergens Tidende

"Romanerna om Jonas Wergeland hör till i de riktigt stora och betydande verken i den samtida europeiska romankonsten. Det var mycke länge sen jag läste något liknande."
Dan Jönsson, Sydsvenska Dagbladet

"Det er muligt, at jeg ændrer mening, men lige nu, en enkelt nat oven på tusind siders kaplæsning, kan jeg ikke komme i tanke om nogen anden roman fra disse års europæiske bibliotek, jeg hellere vil anbefale end disse to af Jan Kjærstad."
Thomas Thurah, Weekendavisen

"Kjærstad trekker sin helt gjennom sølen for å skape en perle. Forrykende fortelling og filosofisk ro. Fem Yin/Yang-tegn til Kjærstad."
Susanne Bjertup, Politiken

"Med 'Erobreren' erobrer Jan Kjærstad suverent en plass blant Europas betydeligste yngre romanforfattere akkurat nå ... mesterskribent i full utfoldelse."
Kjell Olaf Jensen, Arbeiderbladet

Til toppen

Andre utgaver

Erobreren
Bokmål Ebok 2012
Erobreren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Jan Kjærstad:

Bøker i serien