Engelen fra München (Heftet)

Forfatter:

Pål Aasen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: L'Angelo di Monaco
Oversatt av: Aasen, Pål
ISBN/EAN: 9788202829599
Omtale Engelen fra München
Det er 1931, og Geli Raubel blir funnet død i leiligheten til Adolf Hitler - stigende stjerne i det nasjonalsosialistiske partiet. Geli er Hitlers yndlingsniese, og selv om alt tyder på selvmord, er det mange mennesker som har en god grunn til å ville drepe henne. Engelen fra München er en heftig litterær thriller sentrert rundt historiske karakterer og en sak fra virkeligheten som kunne ha endret historiens gang.

Til toppen

Andre utgaver

Engelen fra München
Bokmål Innbundet 2023
Engelen fra München
Bokmål Ebok 2023
Engelen fra München
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Utdrag

Hun vet hun er i ferd med å dø.
Med oppsperrede øyne og halvåpen munn ligger den unge kvinnen på gulvet fremfor divanen i et rom som er låst fra innsiden. Hun fryser, og huden blir stadig kaldere mens blodet brer seg langsomt utover kjolebrystet.

Like bortenfor på det blå teppet ligger pistolen endelig i ro og peker mot vinduet. For henne var den inntil nylig kun en ting blant andre, en hvilken som helst gjenstand. Men så ble det den som avgjorde livet hennes, en skjebne hun var på vei mot hele tiden uten å vite det selv.

Noe faller i gulvet ute på gangen, hun hører skritt som nærmer og fjerner seg. Bak den låste døren holder de andre på som vanlig, uvitende om at hun er her, og snart ikke er her lenger. Hun vil reise seg og rope, men skuddet har tappet henne for krefter. Bevisstheten er det eneste hun har igjen, og det kun i flyktige glimt.

Hvor lang tid tar det å dø på denne måten? En time, eller fem, kanskje ti? Hun forsøker å se for seg ulike ansikter, finne ut av om noen – i så fall hvem, og når – kan ha fått med seg det som har hendt, og som fortsatt hender, og som ennå kanskje kan forhindres.

Men dette er bare tankespinn, og lyset blir stadig svakere. Verden utenfor bryr seg ikke om en tåpelig ungjente som ligger og dør alene på rommet. De få menneskene som noen gang har brydd seg om henne, befinner seg langt unna nå.

Altså blir hun liggende taus og åndeløs på gulvet med blikket festet mot stukkaturhimlingen. Kulden blir mer og mer til å tåle, og hun begynner å håpe at noen skal komme – hvem som helst – og redde henne, eller i det minste si noen trøstende ord.

Til toppen