En verden av fremmede (Heftet)

Forfatter:

Eve-Marie Lund (Oversetter)

Den fengslende romanen fra forfatteren av de internasjonale bestselgerne Rød sand og Slørets by, en mordgåte i Saudi Arabias underverden.
 

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kingdom of Strangers
Oversatt av: Lund, Eve-Marie
ISBN/EAN: 9788202431136
Kategori: Tradisjonell krim og Psykologisk krim
Omtale En verden av fremmede

Da en massegrav med lemlestede lik blir oppdaget i den saudiske ørkenen, står førstebetjent Ibrahim Zahari overfor sin mest utfordrende sak noensinne. Samtidig sliter han med problemer i privatlivet. Hans elskerinne har forsvunnet under mystiske omstendigheter og siden utroskap kan straffes med døden, må han be sin kollega, kriminalteknikeren Katya, om hjelp. Hun hjelper ham gjerne med begge sakene, og kommer raskt på sporet av Saudi-Arabisk underverden med de farer som lurer i kjølvannet dens.

En verden av fremmede er en spennende historie om mord og bedrag blant Saudi Arabias skyggelagte bakgater og isolerte ørkener. Boken skildrer livet til kvinner i en av de mest lukkede kulturer i verden, men ikke minst vever prisbelønte Zoë Ferraris sammen en fortelling om psykologisk spenning rundt en utspekulert seriemorder og de skumle kreftene som er involvert med menneskehandel i Saudi-Arabia.

Til toppen

Spenning på flere plan i dette kinderegget av en ørkenkrim.
Adresseavisen

Andre utgaver

En verden av fremmede
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser En verden av fremmede

«Spenning på flere plan i dette kinderegget av en ørkenkrim. (...) For en garvet krimleser er det dessuten en frisk vri (...) Også denne gangen treffer Ferraris blink med sin spesielle miks av drap, kjærlighetsintriger og samfunnskritikk pakket inn i underholdningsromanens format.» 
Maria Årolilja Rø , Adresseavisen 

«Underholdende og opplysende krim om det saudiarabiske samfunn ... et fint eksempel på, at samfunnskritikk utmerket kan pakkes inn som god underholdning.» 
Jyllands-Posten 

«Et fengslende og stramt psykologisk drama.»
Sunday Times

«Med intelligens, tålmodighet og omhyggelig sans for detaljer fremkaller Ferraris et bilde av en kompleks kultur, som er grunnleggende ambivalent omkring kvinners rettigheter.»
Publishers Weekly

«Ferraris har en agenda, men selv om hun er kritisk, merker man også hennes kjærlighet til landet og dets befolkning, og det gir boken troverdighet ... spennende og ytterst interessant krim ...» 
Berlingske Tidende 

«Følsomme, levende beskrivelser av dagliglivet i Saudi-Arabia kombineres med et stramt plott i Zoe Ferraris ypperlige tredje roman. Mer, takk.» 
Literary Review

«Ferraris bruker sin førstehånds kunnskap til å skrive bøker som åpner en lukket verden.»
Huffington Post

Til toppen

Om forfatter Zoë Ferraris

Zoë Ferraris flyttet til Saudi-Arabia like etter den første golfkrigen for å bo sammen med sin daværende ektemann og hans familie, saudi-palestinske beduiner som aldri før hadde møtt en amerikaner. I 2008 debuterte hun med romanen Rød sand, som ble en internasjonal bestselger og som hittil er utgitt i 30 land. Zoë Ferraris romaner, med ørkenguiden Nayir og laboratorieteknikeren Katya som gjennemgående figurer, gir leseren et sjeldent innblikk i en ellers ytterst lukket verden. Zoë Ferraris er i dag bosatt i San Francisco. 

Til toppen