En ulastelig mann (Heftet)

Serie: Filth-triologien 1

Forfatter:

Ragnhild Eikli (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 335
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Old filth
Oversatt av: Eikli, Ragnhild
Serie: Filth-triologien
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788205508156
Omtale En ulastelig mann
Første bok i Jane Gardams mesterlige romantrilogi om Sir Edward Feathers.

Imperiets barn, ble de kalt. De var født i Det fjerne østen, men sendt Hjem for å få sin dannelse på britiske kostskoler og hos ukjente fosterforeldre. Slik var det også for Edward Feathers - den lille gutten som stammet, men som ble både legendarisk advokat og dommer i Det britiske imperiets tjeneste.I Hong Kong treffer den nyutdannede og lynende intelligente Edward Feathers, med tilnavnet Filth, både sitt livs store kjærlighet, Betty, og sin livslange erkerival Terence Veneering. Som gammel mann lever Filth på minnene om det barnløse ekteskapet og sin kjærlighetsløse barndom.Hvordan lever man med en fortid man gjør sitt ytterste for å fortrenge, men som likevel presser seg på? Og: Hva kan vi egentlig vite om andre, og oss selv?


En ulastelig mann er første bok i Jane Gardams mesterlige romantrilogi om Sir Edward Feathers. Med psykologisk dybde og subtil, britisk humor skildrer Jane Gardam kjærlighet og vennskap, sjalusi og lojalitet.

«Denne romanen er virkelig Gardams mesterverk. På et mellommenneskelig plan er det en av de mest gripende historiene jeg har lest på flere år.»

Guardian«Jane Gardam er den beste britiske forfatteren du aldri har hørt om.»

National Public Radio«... et mesterverk.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad«Mesterlig roman.»

Audun Mosevold, Dagen«En ambisiøs romantrilogi.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet«I [Gardams] England kamuflerer gode manerer seismisk begjær. Det er lengsel i paraplystativet og råskap i perlekjedet.»

The New Yorker«Så mye Jane Gardam vet om kjærligheten og dens tøyelighet; begjæret og lojalitetens veldige og motsetningsfylte spill; følelsenes brå stormkast.»

Daily Telegraph«Gardam skriver nydelig - svalt, klart og med besk humor.»

The Times«Hvis Rudyard Kipling var den største forfatteren som skrev om Det britiske imperiums storhetstid, må Jane Gardam uten tvil være den største forfatteren som skriver om dets fall.»

The Times Literary Supplement«Jane Gardam er det hotteste navnet i engelsk litteratur, og hun nærmer seg 90.»
Die Zeit

Til toppen

Bøker i serien