En pilegrims vandring (Innbundet)

Serie: Kristne klassikere 

Forfatter:

Ellen Ofte Jakobsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 363
Forlag: Ventura
Språk: Bokmål
Originaltittel: Pilgrim's progress
Oversatt av: Jakobsen, Ellen Ofte
Serie: Kristne klassikere
ISBN/EAN: 9788283650778
Omtale En pilegrims vandring
En pilegrims vandring er et mirakel i verdenslitteraturen.

Komplett versjon (del I og II). Oversatt til 200 språk. 100 originale illustrasjoner.

John Bunyan, en mann av folket, har skrevet et udødelig klassisk verk. Selv om det snart er 350 år gammelt, leses det fortsatt verden over. Boken er oversatt til mer enn 200 språk og er en av tidenes mest leste.

Del I er fortellingen om Kristen som vil forlate byen Undergang for å søke veien til Den himmelske by. Han må kjempe seg gjennom de største vanskeligheter og farer på veien. (Les mer i bakre klaff.)

Del II handler om Kristens kone, Kristin, og deres fire sønner. De bryter opp fra byen Undergang og legger ut på den strabasiøse reisen for å finne Kristen. Del II har ikke vært utgitt på norsk siden 1973. Teksten i denne nyutgivelsen er oversatt på nytt, og språket er bearbeidet og tilpasset vår tid. Gled deg til å lese en av kristendommens gylne skatter!

John Bunyan ble født i 1628 i Elstow, Bedfordshire i England. Han døde i London 31. august 1688, i en alder av 59 år. Han var både forfatter og forkynner. Bunyan begynte sitt arbeid på Pilegrims vandring mens han var innsatt i Bedfordshires fengsel for brudd på konventikkelplakaten, som forbød religiøse møter utenfor den etablerte engelske kirke. Boken ble trykket i hele 11 opplag i Johns levetid. Del II om Kristin ble først utgitt i 1684.

Til toppen

Andre utgaver

En pilegrims vandring
Bokmål Ebok 2019
Bøker i serien