En ny start (Heftet)

Forfatter:

Gry Sønsteng (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Broken
Oversatt av: Sønsteng, Gry
ISBN/EAN: 9788202409067
Kategori: Hardkokt krim
Omtale En ny start

En dyster, dyvåt og iskald helg i november

En ny start er et fascinerende mysterium som trygler og ber om å bli lest uavbrutt. Rett og slett et suverent plott med flotte personligheter som tviholder på deg og hele din oppmerksomhet. Uavbrutt!

Når du leser Karin Slaughters romaner, bryr du deg om den som blir rammet. Hun har en egen evne til å skape troverdige karakterer, å utvikle dem så vi blir kjent med dem, enten de nå er purk eller skurk. Hun portretterer aldri de menneskelige egenskapene i sort/hvitt, men lager realistiske, tredimensjonale karakterer du rett og slett føler med. Troverdighet. Det er det som gjør henne så fremragende i forhold til de andre i bransjen. Og ikke fortvil om du ikke har lest de andre bøkene med hovedpersonene hennes. De veves elegant inn i starten av den nye romanen, slik bare Karin Slaughter kan.

Et uhyggelig syn
Sara Linton er på besøk hos foreldrene sine hjemme i Heartsdale i Thanksgiving-helgen i slutten av november. Den tidligere rettsmedisineren har grufulle minner fra byen, mannen hennes ble drept her for noen år siden, og hun gir politibetjent Lena Adams mye av skylden for at det kunne skje. Nå blir en ung kvinne funnet drept i den lokale innsjøen, og det de først tror er et selvmord viser seg å være et kaldblodig mord. Den hovedmistenkte kjenner Sara, og ber om å få snakke med henne. Når hun kommer til fengselet, møter hun et uhyggelig syn. Han ligger død i cella, og ordene ikke meg er skrevet i blod på veggen. Sara kontakter det føderale politiet, og spesialagent Will Trent avbryter ferien for å etterforske det som har skjedd. Han blir møtt av en mur av stillhet og lojale bånd som stikker dypt. Og den eneste som kan fortelle sannheten, er død.

Et drama - purk mot purk
Sara, Lena og Will. Det er disse tre som er hovedpersonene i dramaet som utspiller seg i Heartsdale denne dyvåte, iskalde novemberhelgen. Det tar ikke Will lang tid å forstå at hovedmistenkte, evneveike Tommy, ikke har begått selvmord. Det lokale politikontoret er i oppløsning, sjefen Frank Wallace er både hjertesyk og alkoholiker, og Lena ønsker seg så langt vekk hun kan komme.Vi er vitne til et drama, purk mot purk, der utviklingen av politiarbeidet, eller mangelen på det, er like interessant som om mysteriet blir løst. Ta det med ro, alt har sin løsning, og som vanlig er Slaughters løsning finurlig og overraskende. Hun er en sann mester til å lure oss til å ta feil når det gjelder who did it.  

En ny start - er det mulig?
Hovedpersonene i Karin Slaughters roman er frustrerte, redde, menneskelige og ivrige etter å komme seg videre, få seg et nytt liv, men er de i stand til det? Sara, en sterk kvinne, sliter med å legge fortiden bak seg. Will kjemper med sin dysleksi og en pulverisert oppvekst i mange fosterhjem. Begge vet hva de føler for hverandre, men er de i stand til å begynne på nytt? Og er det mulig for Lena å "frifinne seg selv" fra alle synder og starte på nytt? Er du svak for forfattere som tar deg med inn til margen av karakterene, skal du lese Slaughter, og er du svak for å blande det menneskelige med det grusomme, skal du lese En ny start. Jeg lå og leste til to om natten fordi jeg ikke klarte å stoppe. Så hva annet kan jeg si enn les den! Denne må du ikke gå glipp av!

Av Bernt Roald Nilsen

Til toppen

Andre utgaver

En ny start
Bokmål Innbundet 2012
Anmeldelser En ny start

"... rå energi og brutal vold ... med nervepirrende resultater."
Publishers Weekly

"Sterk og mangfoldig ... leseren blir fullstendig revet med."
Chicago Sun-Times

"Ingen kan gjøre ondskap i amerikanske småbyer skumlere. Slaughter forteller en mørk historie som holder deg fast og som nekter å slippe taket."
The Times

"Gjennomført gripende og gjennomført grusom."
Daily Mirror

"Hun skriver overbevisende og saklig og samtidig med medfølelse og lidenskap."
Washington Post

"I Slaughters siste nervepirrende thriller griper handlingen tak i deg fra første side og gir deg en rystende slutt."
Booklist

"Slaughter har mot til å sprenge sine største bomber tidlig og holder sine skremte lesere svært urolige."
Kirkus Reviews

Til toppen