En norsk spion (Heftet)

Serie: Peter Wessel 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 396
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Serie: Peter Wessel
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788203353420
Omtale En norsk spion
Peter Wessel er en norsk etterretningsoperatør som arbeider undercover i verdens farligste områder. Etter et lengre avbrekk reiser han til Dubai for å verve et medlem av den iranske revolusjonsgarden. Oppdraget går galt, men Wessel får likevel tak i brennbar informasjon. Et parti missiler er på vei til Afghanistan. Om kort tid skal de rettes mot norske interesser. Under dekke av å være journalister reiser Wessel og makkeren til Kabul, der de får ordre om å avverge angrepet med alle midler. Jakten på våpnene tar dem fra ambassademottakelser i den afghanske hovedstaden til moskeene i Herat, fra fjellene i Hindu Kush til smuglere i landets underverden. Mens angrepet rykker stadig nærmere, tvinges Wessel til å grave dypt i egen fortid som norsk spion - en fortelling som avdekker ubehagelige hemmeligheter i fredsnasjonen Norge og kaster nytt lys over oppdraget.
"En norsk spion" tar leseren med inn i en eksotisk, eventyrlig og svikefull verden de færreste kjenner - der konsekvensene ved å mislykkes er fatale og private hensyn er underkastet nasjonens interesser. Kan en profesjonell løgner være ærlig overfor sine nærmeste?

"Endelig en kul, norsk actionhelt."
Brynjulf Jung Tjønn, VG

"En thriller av internasjonal klasse."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"I sjangeren spenningsroman med bred historisk og kulturell tilnærming og samfunnspolitisk brodd, har Aslak Nore med «En norsk spion» levert førsteklasses håndverk i tradisjonen etter Jon Michelet og Jan Guillou. I fortellerteknikk, intrikat plott og presis detaljrikdom ligger han derimot nærmere forfattere som John le Carré og Tom Clancy. I sum synes jeg faktisk han overgår alle fire! «En norsk spion» er en spenningsroman til å bli klok av."
Flaggkommandør Jacob Børresen, Klassekampen

"Nore kjører på med høyhastighets etterretningsinformasjon, og må ha gjort intens research. Nores oversikt over Midt-østenpolitikk, diplomatiske maktallianser og spionenes intrikate kameleonliv er imponerende. Her er det detaljer fra etterretninger i Russland, Libya, Afghanistan, Iran og Dubai. Her er lokalkunnskap om afghanske spise- og klesvaner, kunsthandel i Dubai og persisk kalligrafi. Leseren lærer mye om dagliglivet i Afghanistan. Bra!"
Eskil Skjeldal, Vårt Land

"En spionroman som det virkelig ryker av. (...) Aslak Nore har levert et glimrende stykke fiksjon om et viktig stykke norsk virkelighet."
Sven Erik Omdal, Stavanger Aftenblad

"Underholdende og virkelighetsnært fra skrivende soldat. (...) I denne boken formidler Aslak Nore håpløsheten i Norges krigføring i Afghanistan gjennom soldatenes synsvinkel. Soldatenes liv og tankeverden er en rød tråd i mye av det Nore skriver om, og er et prosjekt som har stor verdi også utover dette bokprosjektet. Vi får nok se mer av dette, og bør glede oss over at den tidligere soldaten fra Telemark Bataljon har lagt våpenet på hylla og valgt pennen som sitt våpen."
Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen (5-er)

"[Peter Wessel] er mer enn smart nok til å være interessant, og såpass tøff at jeg må innrømme at jeg skulle ønske jeg var bittelitt mer som ham. Og man føler seg (i hvert fall gjorde jeg) skikkelig heldig som fikk bli med ham på jobb. (...) Nore er en fordømt dyktig løgner. På side fjorten gir han oss endatil oppskriften: 'De beste løgnene har en kjerne av sannhet'. Det er derfor det hele funker så bra, både for Peter Wessel og for Aslak Nore."
Atle Myhre, Minervanett

Til toppen

Andre utgaver

En norsk spion
Bokmål Innbundet 2012
En norsk spion
Bokmål Ebok 2012
En norsk spion
Bokmål Heftet 2018
En norsk spion
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012

Flere bøker av Aslak Nore:

Bøker i serien