En bønn for de bortførte (Heftet)

Forfatter:

Merete Alfsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Prayers For the Stolen
Oversatt av: Alfsen, Merete
ISBN/EAN: 9788202508968
Omtale En bønn for de bortførte

I Guerrero, Mexico er Ladydi født inn en verden der det er farlig å være jente. Mødrene kler jentebarna som gutter for å beskytte dem mot bortføring av kartellene. Og når de svarte SUV’ene ruller gjennom landsbyen, gjemmes Ladydi og venninnene hennes i groper i bakken. En uforglemmelig historie om vennskap, familie og en kvinne som nekter å legge seg ned og gi opp.


«Det originale er hovedpersonens stemme; full av sanselighet, detaljrikdom, spontanitet og barsk humor.(...)Teksten har et enormt trøkk hele veien, en spenst og vitalitet som stammer fra innlevelse, medlidenhet og usentimental virkelighetsforståelse. Dette er ikke en sosiologisk avhandling, men et rop om hjelp i en verden der kvinner betyr mindre enn null.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Den mest forførende reise jeg har tatt på en lang, lang stund, og den viktigste. En bønn for de bortførte er en personlig guidet tur gjennom et ubarmhjertig, virkelig hjørne av vårt århundre, med karakterer så levende at de vil bore seg inn i hjertet ditt. Slående skrevet, magisk i detaljene, du ser, lukter og smaker hendelsene på hver side, føler hver svakhet og savner åpenheten til disse morsomme, sårt menneskelige stemmene lenge etter at du har lagt dem bort. Som heltinnen selv kanskje ville sagt: ikke noe å lese, men å sleike i seg fra en tallerken.»
DBC Pierre, Booker-prisvinnende forfatter av Vernon God Little

«En bønn for de bortførte handler om den uprovoserte kvinnevolden og ødeleggelsen av lokalsamfunn som narkotikatrafikken i Mexico resulterer i. Clements øye for den avslørende detaljen, den rene poesien i språket hennes og hennes følelsesmessige autentiske karakterer, gjør denne fæle virkeligheten om til en overbevisende, tragisk vakker roman.»
Yann Martel, forfatter av Historien om Pi

«Den brutale bakgrunnen for denne fantastiske romanen er dessverre så altfor virkelig, og Clemet formidler en moderne tragedie på levende vis».
The London Times

«Skrivingen er gnistrende ikke bare på grunn av temaet som behandles – alle og enhver kunne rapportert om det faktiske - eller fordi Clement er så sterk på innsidevinklingen som gir ny-journalismen dets slagkraft, men fordi hun er en fullendt stilist som sørger for at ikke noe er overflødig. (…) Boken gir oss romanens alle gleder – en fortelling ladet med betydning og drama og mening»
Kirsty Gunn, The Guardian

Til toppen

Andre utgaver

En bønn for de bortførte
Bokmål Innbundet 2015
En bønn for de bortførte
Bokmål Ebok 2015
En bønn for de bortførte
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022