En beretning om klarsyn (Heftet)

Forfatter:

Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ensaio sobre a Lucidez
Oversatt av: Risvik, Kjell
ISBN/EAN: 9788202311438
Omtale En beretning om klarsyn

Kommunevalget i den ikke navngitte byen gir et foruroligende resultat. Den lave valgdeltagelsen kan skyldes det overhendige regnværet (bøtter, tønner, niler og yangtsekianger), langt mer foruroligende er det at opptil 83% av stemmesedlene viser seg å være blanke. Myndighetspersoner aner et ulmende opprør (mot hva?), og setter straks i verk tiltak for å ta ondet (hvilket?) ved roten. Raskt brister systemets demokratiske ferniss. Med alvorligste mine – og få motforestillinger – innskrenkes, og fjernes, borgernes rettigheter.

I det stigende hysteriet trekkes trådene tilbake til den epidemi av blindhet som rammet byens innbyggere noen år tidligere, en form for hvit blindhet som bare skånet én kvinne. Kan de blanke (eller altså hvite) stemmesedlene føres tilbake til den spesielle kvinnen fra den gangen?

Til toppen

Andre utgaver

En beretning om klarsyn
Bokmål Ebok 2010
En beretning om klarsyn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Om forfatter José Saramago

Portugisiske José Saramago (1922-2010) utdannet seg til mekaniker, og begynte tidlig å dyrke sin store interesse for litteratur. Han utga sin første bok i 1947, men trådte ikke frem som en betydelig forfatter før i 1974, med Klosterkrønike, som raskt ble oversatt til en lang rekke språk. José Saramago mottok Nobelprisen i 1998.

Til toppen