Ellevte roman, bok atten ; 17. roman ; Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen (Heftet)

Serie: Bjørn Hansen 1-3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2024
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ellevte roman, bok atten
Serie: Bjørn Hansen
Serienummer: 1-3
ISBN/EAN: 9788249528318
Omtale Ellevte roman, bok atten ; 17. roman ; Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen
Bjørn Hansen-trilogien samlet i én bok!

Om Ellevte roman, bok atten:
En morgen i slutten av august står Bjørn Hansen på Kongsberg jernbanestasjon og venter på sønnen sin. Han er blitt femti år, og det er fire år siden han forlot Turid Lammers, kvinnen som i sin tid var årsaken til at han reiste fra kone og barn og flyttet til Kongsberg for å følge «drømmen om stjålen lykke». Men heller ikke møtet med sønnen fyller Bjørn Hansens tilværelse med det innhold som han lengter etter, og i protest mot livet tenker han ut en plan for å virkeliggjøre sitt store Nei.

«suverent gjort ... ei av dei mest fantastiske skildringar i norsk litteratur av forholdet mellom far og son, grufull i sin gjennomreflekterte ynde»
Otto Hageberg, Aftenposten

.... ..................
Om 17. roman:
I 17. roman møter vi Bjørn Hansen igjen. Han er blitt pensjonist og har for lengst sonet ferdig en fengselsdom for forsikringssvindel. Siden har han prøvd å gå under jorda, og forbli der, i stillhet, så godt det lar seg gjøre. Men så bestemmer han seg for å ta kontakt med sønnen, som han ikke har sett på femten år.

«en av mine faste kandidater til Nobelprisen»
Nils Schwartz, Expressen


Om Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen:
En dag banker svigerdatteren på Bj. Hansens dør. Med seg har hun Bj. Hansens barnebarn Wiggo, som skal begynne å studere ved Universitetet i Oslo, og som hun har bestemt at skal bo på hybel hos sin farfar.

Dette er Solstads 19. roman, og den tredje romanen om Bjørn Hansen. Med det blir trilogien om kemneren fra Kongsberg stående som et av Solstads hovedverk.

«Dag Solstads siste bok er en fulladet litterær energibombe!»
Sindre Hovdenakk, VG
..

Til toppen

Flere bøker av Dag Solstad:

Bøker i serien