Eldorado (Innbundet)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 221
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Eldorado
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788280872074
Omtale Eldorado

Gaudé har denne gangen satt fokus på den stadig økende flyktningstrømmen fra Afrika til Europa. Mennesker som risikerer livet og det lille de har i håpet om et nytt og bedre liv i Europa. Salvatore Piracci er kommandant på en fregatt som patruljerer farvannet foran Lampedusa, en av inngangene til det forjettede land. Han stopper utallige båter med levende, døde og halvdøde flyktninger, og bidrar til at de desperate og hjelpeløse menneskene blir sendt i retur til Afrika. Så en dag skjer det noe som får ham til å stille spørsmål ved legitimiteten av sitt eget arbeid. Han møter blikket til en kvinne som har mistet alt, og ønsker hevn. Styrken, raseriet og besluttsomheten i kvinnens blikk forandrer livet hans. Den unge Suleiman i Sudan samler nok penger nok til å legge ut på den risikable reisen til et bedre liv. Suleiman vet ikke hvor vanskelig det vil bli, en reise full av farer og trusler, men underveis skal han også få oppleve stunder fulle av brorskap og håp.

Til toppen

Sjelden griper en bok så sterkt som denne
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Eldorado
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser Eldorado

«Sjelden griper en bok så sterkt som denne. Det lar seg ikke gjøre å forbli uberørt av historien (...) Dette er en bok om dem som betaler prisen for at vi setter grenser rundt vårt territorium. Den er dypt politisk og reiser store, etiske spørsmål..»  (Terningkast 6)
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Perspektivrikt om fattige flyktninger som håper på et bedre liv (...) en godt oversatt roman der vold og vennskap, HIV, pengebegjær, bedrag, hevntørst, mismot, moralsk indignasjon og solidaritet stadig avtegner seg på realistisk, tankevekkende vis.» 
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Offer, hevn, frelse: forfatteren maler fram de store antikke temaene med nøktern poesi og episk skaperkraft.» 
 L’express

«Bok etter bok gjør Laurent Gaudé seg gjeldende som en av de beste fortellerne i vår tid. Helt klart en av de mest slagkraftige.» 
Les Echos

 

Til toppen