Ein gong var dei ulvar (Heftet)

noveller

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 265
Forlag: Aschehoug
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788203363139
Omtale Ein gong var dei ulvar
Ei bygd blir ramma av flaum, men ein mann vel å bli att saman med dottera si når dei andre evakuerer. Tre unger er aleine i ei leilegheit i fleire dager, og straumen forsvinn. Ei kvinne får sparken, og merkelege ting skjer med kroppen hennar.
I seks noveller skriv Therese Tungen om menneske som møter noko nytt og ukjent i liva sine. Nokre av dei blir pressa temmeleg langt. Kva gjer dei når livet deira tek ei uventa retning?

«Therese Tungen debuterer med superaktuelle og skakande noveller.» Brynjulf Jung, VG (Terningkast 5)

«I Therese Tungens glimrende debut følger vi folk i ekstreme livssituasjoner. ... Tankene i hjerner der det kognitive truer med å svikte er skrevet med et språk så friksjonsfritt og levende at jeg føler at det er mine egne tanker jeg leser.» Bjørn Hatterud, Hamar Arbeiderblad (Terningkast 5)

«Dette er sterke, foruroligende tekster med sammensatte og kompliserte personer.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«... et drivende godt språk og med aktuelle problemstillinger. En overbevisende debut!» Guri Hjulstad, Trønder-Avisa (Terningkast 5)

«Denne debuten er gjennomgående stilsikker (...) Therese Tungen skildrer oppløsningen med stor sans for både groteske detaljer og smart symbolikk.» Ingunn Økland, Aftenposten

«Vi har fått en ny spennende novellist.» Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Disse novellene er et velkomment, voksent og stilsikkert bidrag til norsk novellekunst.» Janneken Øverland, Klassekampen

«Therese Tungens debutarbeid må tas på alvor her og nå.» Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

Til toppen

Andre utgaver

Ein gong var dei ulvar
Nynorsk Ebok 2017
Ein gong var dei ulvar
Nynorsk Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Therese Tungen: