Due og drone (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 487
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205542143
Omtale Due og drone
«Ei litterær storhending.» Steinar Siversten, Stavanger Aftenblad Etterkrigstida strammar grepet. På underjordisk vis er verda kabla saman. Vest møter Aust, i Norge og i den vide verda. Due og drone er forteljinga om dette. Dagbladet Stavanger Aftenblad VG Tønsbergs Blad «Glødende Fløgstad!»
Sindre Hovdenakk, VG «Fløgstad tar pusten fra deg.»
Inger Bentzrud, Dagbladet «Må bli høstens litterære høydepunkt»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad «Kjartan Fløgstad refser og glefser som bare han kan i dette rødglødende romanoppgjøret med løgn og unnfallenhet i norsk etterkrigshistorie. (...) Fløgstad-fans vil fryde seg over en roman av ypperste merke, som flommer over av litterært overskudd.»
Sindre Hovdendakk, VG «Det er det som er så flott med romanforfatteren Fløgstad. Rasende polemikk blir balansert ut av ren poesi.»
Knut Hoem, NRK «Fløgstads styrke som romanforfatter er at han er så fenomenalt kompleks. Han skriver vilter fiksjon, men er samtidig mentalitetshistoriker og maktanalytiker.»
Astrid Fosvold, Vårt Land «Det smell, det knitrar, det lever av gjenlyd i dei romma Fløgstad konstruerer.»
Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, Dag og Tid «Den historisk-litterære metoden til Fløgstad er givande og krevjande, og det er på same tid forvirrande og pirrande å lese romanen for første gong.»
Eivind Myklebust, Klassekampen «Diktning, politisk kritikk i form av ramsalte framskrivinger og en thrilleraktig jakt på Olav H. Hauges forsvunne krigsdagbøker går her opp i en høyere enhet. Vi har å gjøre med en ambisiøs roman, et festfyrverkeri som etterlater alvorlige problemstillinger.»
Inger Bentzrud, Dagbladet «Storarta!» (...) For sjølvsagt er Due og drone ein så tett mosaikktekst - med mykje kunnskapsbasert stoff, lasta til randen med stramme scener, dramatiske forviklingar, stadig nye politiske finter eller svingslag retta mot ei rekkje nordmenn, russarar, tyskarar og amerikanarar, fiktive som faktiske - at ein aviskritikk i Stavanger Aftenblad umogleg kan yta fabulatoren og tendensdiktaren Kjartan Fløgstad full rettferd.»
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad «Ved å ta i bruk hele sitt litterære repertoar: språklig ekvilibrisme, satire, ironi, poesi og prosa, spår jeg at dette må bli en av bokhøstens litterære høydepunkt. (...) Kjartan Fløgstads skarpe og tidvis ironiske stil byr leseren på mange herlige stunder.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad «Befriende rasende roman om den norske eliten.»
Preben Jordal, Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Due og drone
Nynorsk Innbundet 2019
Due og drone
Bokmål/Nynorsk Ebok 2019
Due og drone
Bokmål/Nynorsk Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Kjartan Fløgstad:

Bøker i serien