Don Rosas Andeby (Innbundet)

Del 1 : Solens sønn

Serie: Onkel Skrue og Donald Duck 1

Forfatter:

Henning Hagerup (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 207
Forlag: Egmont
Språk: Bokmål
Originaltittel: Don Rosas Andeby
Oversatt av: Hagerup, Henning
Serie: Onkel Skrue og Donald Duck
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788242978721
Alder: 9 - 12
Omtale Don Rosas Andeby
Don Rosa mener at han var forutbestemt til å skape tegneserier om Donald og Skrue McDuck. Men først etter ingeniørstudier og en karriere i familiens bygningsfirma ble skjebnen forseglet med den første offisielle Skrue-historien i 1987. Selv trodde Rosa at det skulle bli hans eneste, men da han tegnet sin siste historie i 2006, var det blitt til rundt 1500 seriesider, med eposet Skrues liv og levnet som et høydepunkt.

Don Rosa omtales som arvtakeren etter Carl Barks, skaperen av Andeby-universet. Rosa er blitt kjent for å videreføre Barks' klassiske fortellinger, men også for sin intrikate stil, og sans for autentiske detaljer. Don Rosas Andeby viser gjennom 10 bind tegneserier og forsider i kronologisk rekkefølge, ledsaget av Rosas særegne kommentarer og en åpenhjertig biografi om hvordan skjebnen utspilte seg for tegneren fra Louisville. Bind 1 inneholder historier laget for det amerikanske fanmarkedet, samt spredte oppdrag for en nederlandsk utgiver, før han for alvor ble oppdaget et europeisk publikum.

Tittelhistorien, Solens sønn, er en grundig gjennomarbeidet oppfølgerfortelling, mens de andre veksler mellom vittige påfunn og sprø oppfinnelser, der Rosa har hentet inspirasjon både fra Carl Barks og egen ingeniørkunnskap.

Til toppen

Bøker i serien