Dommedag og djevlepakt (Heftet)

Henrik Ibsens forfatterskap - fullt og helt

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 610
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205505902
Omtale Dommedag og djevlepakt
Dristig og overbevisende nylesning av Henrik Ibsens dramaer. Det offisielle bildet av Ibsen, kjent fra litteraturhistoriene, fremstiller ham som en våpenbror til den kulturradikale Georg Brandes, og forfatterskapet som et sentralt norsk bidrag til Det moderne gjennombrudd.
Jørgen Haugans bok tilbyr en nylesning av hele Ibsens forfatterskap, idet han følger Ibsens oppfordring til å lese verkene i kronologisk sammenheng og ikke springe over et eneste stykke. Denne lesemåten gjør det mulig å tegne et helt nytt bilde av den dikteren alle tror de kjenner så godt. Ibsen ble nemlig aldri kulturradikal, men hadde sine røtter i kristendommen, med vekt på kjærlighetsbudet og på kravet om samsvar mellom ord og handling. Bokens påstand er at alle Ibsens dramaer på ulike måter ligger innenfor dette universet, hvilket underbygges gjennom Haugans grundige verkanalyser. "En gave til alle som er opptatt av Ibsen og teater. Jørgens Haugans bok gjør Ibsen levende og interessant." 
Atle Christiansen, Aftenposten "Det er spennende å følge Haugans sammenhengende og perspektivrike gjennomgang av alle Henrik Ibsens arbeider." 
Sindre Hovdenakk, VG "... et, både i omfang og kvalitet, storslagent og lærd verk, der formentlig vil blive selve nøglen til forfatterskabet mange år fremover." 
Johs. H. Christensen, Jyllandsposten

Til toppen

Andre utgaver

Dommedag og djevlepakt
Bokmål Ebok 2014
Bøker i serien