Dødens uteblivelse (Innbundet)

Forfatter:

Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 221
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: As Intermitências da Morte
Oversatt av: Risvik, Kjell
ISBN/EAN: 9788202261689
Omtale Dødens uteblivelse

«Dagen etter døde ingen. Denne omstendighet, så stikk i strid med livets normer, fylte menneskenes sinn med den største uro, noe som må sies å være høyst berettiget med tanke på at det ikke finnes eksempler på et slikt fenomen i den førtibinds verdenshistorien, ikke ett eneste tilfelle man kunne vise til, da det skulle ha gått en hel dag, med alle dens storslagne fireogtyve timer, dagtid så vel som nattetid, morgentid så vel som kveldstid, uten at det forekom et dødsfall grunnet sykdom, en dødsulykke, et fullført selvmord, absolutt ingenting, kort sagt intet.»

Til toppen

Andre utgaver

Dødens uteblivelse
Bokmål Ebok 2010
Om forfatter José Saramago

José Saramago (1922-2010). Klosterkrønike ble hans store gjennombrudd, også internasjonalt. Hans arbeider er oversatt til nærmere tretti språk. Saramagos bøker selger i hundretusener i hjemlandet Portugal og har en stor leserskare også i Norge. Svenska akademien tildelte ham Nobels litteraturpris for 1998 med følgende begrunnelse: «Med sine lignelser som bæres av fantasi, medfølelse og ironi, gjør han det stadig og på ny mulig å gripe en flyktig virklighet.»

«Fra en forfatter som er midt i 80-årene er dette et imponerende lekent verk.» Anne Cathrine Straume, NRK

«Døden som du aldri møtte den.» Liv Riiser, Vårt Land

«Det er ikke lett å vite hva som foregår i hodet til den portugisiske forfatteren José Saramago, men ut gjennom fingrene hans kommer det roman etter roman med de mest fantastiske historier.» Einar O. Risa, Stavanger Aftenblad

«En bok som alle elskere av stor litteratur ikke kommer utenom.» Torbjørn Trysnes, Fædrelandsvennen

«...ligger høyt over mye annet som gis ut.» Anne-Lise Johnsen, Fredrikstad Blad (terningkast fem)

Til toppen