Dette er ikke farvel (Heftet)

Forfatter:

Jarne Byhre (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 265
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jagbyeol haji anh neunda
Oversatt av: Byhre, Jarne
ISBN/EAN: 9788253044149
Omtale Dette er ikke farvel
Romanforfatteren Kyung-ha har en foruroligende drøm. Tusenvis av svarte trestubber stikker opp av jorden, som gravstøtter. Kyung-ha lurer på hvorfor gravplassen ble bygd på et slikt sted og om beinrestene under gravene allerede har blitt skylt vekk av bølgene fra havet. Hun våkner opp mens hun løper fortvilet rundt.

En dag får Kyung-ha en telefon fra vennen Inseon som fortsatt bor på barndomsøya Jeju. Hun har vært i en ulykke og har blitt fraktet til sykehus i Seoul. Inseon trygler Kyung-ha om å reise hjem til Jeju for å ta vare på fuglen hennes som er helt alene i et avsidesliggende hus i fjellregionen.

På øya konfronteres Kyung-ha med vennens smertefulle familiehistorie. Inseons mor har brukt flere tiår på å prøve å finne broren som forsvant under massakren i 1948, hvor 30 000 sivile ble drept og hundretusenvis av hjem brent.

I Dette er ikke farvel tar Han Kang opp den tematiske tråden fra tidligere utgivelser med kollektive koreanske krigstraumer, og hun gjør det med en særlig ømhet og stor psykologisk innsikt.

Til toppen

Andre utgaver

Dette er ikke farvel
Bokmål Innbundet 2022
Dette er ikke farvel
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Kang Han: