Det siste kongeriket (Heftet)

Serie: Uhtred og Kong Alfred 1

Forfatter:

Bård Kranstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 412
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Last Kingdom
Oversatt av: Kranstad, Bård
Serie: Uhtred og Kong Alfred
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788280872425
Omtale Det siste kongeriket

Det siste kongeriket er første bok i en serie historiske romaner om kong Alfreds vei til makten i et samlet England, sett gjennom øynene til Uhtred, jarl av Bebbanburg i 800-tallets Northumbria. Ti år gammel blir Uhtred fanget og adoptert av vikinghøvdingen Ragnar, som lærer ham å leve som viking. Men Uhtreds skjebne er uløselig knyttet til kong Alfred, som regjerer i Essex, det siste engelske kongeriket som vikingene ikke har erobret.

Bernard Cornwell skildrer vikingtiden så du formelig kan lukte blodet på slagmarken og høre bølgene slå mot drageskipene som krysser havet. Han har skapt seg en enorm tilhengerskare verden over med sine spenningsfylte og troverdige historiske romaner, som har solgt i 20 millioner eksemplarer.

"Et solid eventyr fra en knakende god historieforteller."
- Publishers Weekly

"Kampene og land- og sjøslagene blir mange, og blodkaskadene flommer. Bernard Cornwell er utvilsomt en begavet historisk forfatter."
- Terje Stemland, Aftenposten.

"En spennende, historisk roman om engelskmennenes kamp mot danene ... En av bokens største styrker er de mange og tidvis forrykende slagscenene."
- Sindre Hovdenakk, VG.

Til toppen

Andre utgaver

Det siste kongeriket
Bokmål Ebok 2012
Det siste kongeriket
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Bernard Cornwell:

Bøker i serien