Det finnes ingen helhet (Heftet)

Serie: Bli hvis du kan-trilogien 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 219
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål / Nynorsk
Serie: Bli hvis du kan-trilogien
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788203356193
Omtale Det finnes ingen helhet
Helga Flatland har begeistret kritikere og lesere. Med "Det finnes ingen helhet" har hun fullført sin trilogi om bygda som mistet tre gutter på oppdrag i Afghanistan.

Det er desember 2012. Fem år har gått siden Tarjei, Trygve og Kristian ble drept av en veibombe i Afghanistan.
Ragnhild, bygdas lege, vet mye om hva som fikk guttene til å reise, og hva dødsfallene har gjort med dem som ble igjen. Hvordan livet etterpå fortoner seg for foreldreparet Karin og Hallvard, eller for Bjørn, som kom levende tilbake - uten heltestatus.
Gjennom Ragnhilds blikk ser vi hvor ulikt menneskene forholder seg til tap, erkjennelse og overlevelse. Hennes fortelling viser også hvordan hjelperen selv kan bli avhengig av de som skal hjelpes.
"Det finnes ingen helhet" er en roman om forsoning, om veien videre etter en stor katastrofe og en stor sorg.

Om "Det finnes ingen helhet":

"Imponerende dypdykk i menneskers indre liv, formulert i et glassklart språk. (...) Et debutverk så imponerende at unge Helga Flatland spås ei framtid som en av våre mest sentrale samtidsforfattere."
Cathrine Krøger

"Flatlands fortellerstyrke ligger definitivt i den elegante og svært gjennomarbeidede vekslingen i synsvinkler. (...) Forfatteren fikk blant annet Tarjei Vesaas' debutantpris og Ungdommens kritikerpris for debutboken. Jeg tror og håper at også denne siste boken blir lest av mange unge mennesker."
Mari Nymoen Nilsen, VG

"Helga Flatland har skrevet en svært vellykket enkeltroman, og en imponerende trilogi. Det er bare å ta av hatten og glede seg til fortsettelsen i dette forfatterskapet ... Et imponerende bevis på at en god trilogi er langt mer enn en tre tilfeldig sammenstilte bøker."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Hvilken reise det har vært å lese denne trilogien!"
Jan-Erik Østlie, Aktuell

"Helga Flatland formidler klok bygde- kollektivisme, men uten klare svar. (...) en talentfull forfatter har signert en bok som røper stor innsikt i vår vanskelige intimsfære."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Ingen bør være i tvil om at vi her står overfor et fortellertalent."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Helga Flatland har skrevet en praktfull roman, og en imponerende trilogi."
Anette Os, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

"Flatland viser nok en gang en imponerende evne til å sette seg inn i hverdagsmenneskers følelsesliv. Og det handler ikke bare om sorg, men også om ekteskap, rastløshet og tilhørighet. Boka kan leses som enkeltstående roman, men jeg vil absolutt anbefale å lese hele trilogien, slik at du får historien fra alle synsvinkler."
Marta Breen, Alt for damene

"Hver enkelt person og skjebne er framstilt på en overbevisende realistisk måte de forfatterinnlevelsen i situasjon og mennesker, både gjennom psykologisering, menneskelig innsikt og spesielt ved drivende dyktig litterær og språklig teknikk gjør «Det finnes ingen helhet» til et helstøpt stykke litteratur, også for dem som ikke har lest de to foregående bøkene til Helga Flatland."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad (terningkast 5)

Til toppen

Andre utgaver

Det finnes ingen helhet
Bokmål/Nynorsk Ebok 2013
Det finnes ingen helhet
Bokmål/Nynorsk Nedlastbar lydbok 2013
Bøker i serien