Det blir ikke bedre (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 346
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205495692
Omtale Det blir ikke bedre
Hva er et godt liv? August Wilhelmsen har en solid familiebakgrunn i Oslo Nord, begavelse, ambisjoner og en spennende jobb i Revisjonsavdelingen for næring og helsedepartementet. En vakker kjæreste, en drøm om perfeksjon og om å være til nytte.Han har et godt liv foran seg.For August bor i et gjennomregulert og rasjonelt styrt Norge. Landets mål er å bli verdensledende, med de aller lykkeligste innbyggerne.  Et land som legger til rette for gode liv, for at menneskene skal få realisert sitt fulle potensial, til glede for seg selv og sine nærmeste og for samfunnet de lever i.Det kan ikke bli bedre.Jan Grue har skrevet en roman om morgendagens samfunn, og følgelig det Norge vi lever i i dag. Et samfunn styrt av lønnsomhetstenkning og viljen til å gjøre godt, av troen på at alt kan måles ... også verdien av et liv. Anmelderne mener: "Boka er en velflytende og nesten feilfri tekst med klar Grue-signatur. Som tidligere serverer Grue satiriske fabuleringer der overskridelser, ideer, allegorier og etiske problemstillinger utforskes. (...) Den underliggende tematikken i romanen er aktuell og vesentlig. Det handler om hva et godt samfunn er, hva sykdom, normalitet og tilhørighet er, hva et godt liv er. (...)  Skal én utviklingstendens trekkes fram fra debuten til årets bok, må det være at Grue er mer tilbakelent, morsommere. Det er en god utvikling."
Maya Troberg Djuve, Klassekampen "... en uhyggelig roman om basale verdier i verdens på det nærmeste rikeste land. Som selv ser ut til å ha glemt dem."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad "Det blir ikke bedre gjør det en god dystopi skal gjøre, den peker på det ugreie ved vår egen samtids utvikling. (...) Forfatteren tegner et skremmebilde av en kald verden der skillet mellom teorier om livskvalitet og faktisk opplevd livskvalitet, blir gjort til samme sak; definisjonsmakten over hva som er godt nok ligger ikke lenger hos den enkelte."
Ranveig Stende Johnsen, deichman.no  "... ei skildring av eit framtidig Noreg der kynisk marknadsøkonomi ligg som ei klam hand over landet (...) I tillegg er denne boka ein harselas med velferdssamfunnet."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

Til toppen

Andre utgaver

Det blir ikke bedre
Bokmål Ebok 2016
Det blir ikke bedre
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Jan Grue: