Den største straffen (Innbundet)

Forfatter:

Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 449
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Capital punishment
Oversatt av: Gundersen, Inge Ulrik
ISBN/EAN: 9788205407886
Kategori: Krim og spenning
Omtale Den største straffen

Robert Wilson med norsk verdenslansering

Den største straffen er første bok i Robert Wilsons nye serie om den private kidnappingskonsulenten Charles Boxer. Boken blir lansert aller først på norsk!

Alyshia D'Cruz lever et tilsynelatende perfekt liv i London. Hun er 25 år gammel, blendende vakker – og datteren til en av Indias rikeste menn, mangemilliardæren Francisco D'Cruz. Så blir hun bortført. Det blir Charles Boxer, tidligere politietterforsker med sine egne hemmeligheter, som får oppdraget med å kommunisere med kidnapperne. Når de ikke krever en løsesum, begynner Boxer å ane uråd. Er det noe oppdragsgiverne ikke forteller ham?

Spill i kulissene
De to lokale skurkene Dan og Skin, som var med på bortføringen, blir stadig mer misfornøyde. Snart begynner de å fantasere om hva de kan tjene på å overta kidnappingen og kreve løsepenger fra den indiske milliardæren. Det Dan og Skin ikke vet, er at det foregår et storpolitisk spill i kulissene – et livsfarlig spill som truer både Englands forberedelser til de prestisjefylte olympiske leker i 2012 og Francisco D’Cruz’ forretningsimperium.

OM FORFATTEREN

Robert Wilson, født i England i 1957, er utdannet ved universitetet i Oxford. Han har arbeidet innen shipping, markedsføring og handel i Afrika. Han har reist i Asia og Afrika og bodd i Hellas og Vest-Afrika. Han er gift og skriver i dag fra et avsidesliggende gårdsbruk i Portugal. Et lite drap i Lisboa, hans første roman i norsk oversettelse (2002), ble enormt populær på kort tid. Boken er tildelt den prestisjefylte Gold Dagger Award. I 2003 fulgte den første boken om drapsetterforskeren Javier Falcón, Den blinde mannen i Sevilla, som i flere aviser ble omtalt som påskens toppkrim. Javier Falcón er også hovedperson i De forsvunne hendene (2005), De skjulte morderne (2007) og Blodets bånd, som utkom våren 2009. Dette er den siste boken i serien om Javier Falcón.

Til toppen

Andre utgaver

Den største straffen
Bokmål Ebok 2012
Den største straffen
Bokmål Heftet 2013
Den største straffen
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Robert Wilson:

Om forfatter Robert Wilson

Robert Wilson (f. 1957) debuterte som forfatter i 1995 med Mørkets makter, den første i en serie på fire bøker fra Vest-Afrika. Hans første bok på norsk ble utgitt i 2002, den kritikerroste thrilleren Et lite drap i Lisboa.  I 2003 fulgte den første boken om drapsetterforskeren Javier Falcón, Den blinde mannen i Sevilla. Javier Falcón er også hovedperson i De forsvunne hendene (2005), som i årets bok. Robert Wilson er utdannet ved universitetet i Oxford. Han har jobbet i reklamebransjen og drevet shipping og annen forretningsvirksomhet. Han er bosatt i Portugal.

Til toppen