Den største straffen (Innbundet)

Forfatter:

Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 449
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Capital punishment
Oversatt av: Gundersen, Inge Ulrik
ISBN/EAN: 9788205407886
Omtale Den største straffen

Robert Wilson med norsk verdenslansering

Den største straffen er første bok i Robert Wilsons nye serie om den private kidnappingskonsulenten Charles Boxer. Boken blir lansert aller først på norsk!

Alyshia D'Cruz lever et tilsynelatende perfekt liv i London. Hun er 25 år gammel, blendende vakker – og datteren til en av Indias rikeste menn, mangemilliardæren Francisco D'Cruz. Så blir hun bortført. Det blir Charles Boxer, tidligere politietterforsker med sine egne hemmeligheter, som får oppdraget med å kommunisere med kidnapperne. Når de ikke krever en løsesum, begynner Boxer å ane uråd. Er det noe oppdragsgiverne ikke forteller ham?

Spill i kulissene
De to lokale skurkene Dan og Skin, som var med på bortføringen, blir stadig mer misfornøyde. Snart begynner de å fantasere om hva de kan tjene på å overta kidnappingen og kreve løsepenger fra den indiske milliardæren. Det Dan og Skin ikke vet, er at det foregår et storpolitisk spill i kulissene – et livsfarlig spill som truer både Englands forberedelser til de prestisjefylte olympiske leker i 2012 og Francisco D’Cruz’ forretningsimperium.

OM FORFATTEREN

Robert Wilson, født i England i 1957, er utdannet ved universitetet i Oxford. Han har arbeidet innen shipping, markedsføring og handel i Afrika. Han har reist i Asia og Afrika og bodd i Hellas og Vest-Afrika. Han er gift og skriver i dag fra et avsidesliggende gårdsbruk i Portugal. Et lite drap i Lisboa, hans første roman i norsk oversettelse (2002), ble enormt populær på kort tid. Boken er tildelt den prestisjefylte Gold Dagger Award. I 2003 fulgte den første boken om drapsetterforskeren Javier Falcón, Den blinde mannen i Sevilla, som i flere aviser ble omtalt som påskens toppkrim. Javier Falcón er også hovedperson i De forsvunne hendene (2005), De skjulte morderne (2007) og Blodets bånd, som utkom våren 2009. Dette er den siste boken i serien om Javier Falcón.

Til toppen

Om forfatter Robert Wilson

Robert Wilson (f. 1957) debuterte som forfatter i 1995 med Mørkets makter, den første i en serie på fire bøker fra Vest-Afrika. Hans første bok på norsk ble utgitt i 2002, den kritikerroste thrilleren Et lite drap i Lisboa.  I 2003 fulgte den første boken om drapsetterforskeren Javier Falcón, Den blinde mannen i Sevilla. Javier Falcón er også hovedperson i De forsvunne hendene (2005), som i årets bok. Robert Wilson er utdannet ved universitetet i Oxford. Han har jobbet i reklamebransjen og drevet shipping og annen forretningsvirksomhet. Han er bosatt i Portugal.

Til toppen