Den skjønne linje (Heftet)

Serie: Moderne klassikere 

Forfatter:

Kari og Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Line of Beauty
Oversatt av: Risvik, Kari og Kjell
Serie: Moderne klassikere
ISBN/EAN: 9788202367411
Omtale Den skjønne linje

Vinneren av Man Booker Prize i 2004, Den skjønne linje, og en av tidenes mest omtalte bøker, er en fengslende roman om klasse, sex og penger som bringer Thatchers London til live.
 
Det er 1983 og Nick Guest kommer til Notting Hill for å bo hos familien Fedden. Han kjenner sønnen, Toby, fra Oxford og nå skal han få bo hos Feddens, hvor han er blitt en slags husvenn. Gerald Fedden er nylig valgt til parlamentsmedlem for de konservative, Rachel er hans velstående, representative hustru og sammen har de Toby, nyutdannet fra Oxford, og Cathrine som gjør opprør mot familiens verdier og ambisjoner. I regjeringen er det Thatcher som sitter ved roret og Nick er forelsket i en mann. Det er på tide å miste møydommen.
 
Rammen rundt romanen er de to valgene som brakte Thatcher tilbake til makten, og i god britisk romantradisjon forteller Hollinghurst en historie om politikk, samfunnsforhold, sosiale forhold, kjærlighet og makt. Ikke bare er romanen en nytelse rent språklig og stilistisk, men det er også en god og saftig leseopplevelse.


INTERNASJONAL BESTSELGER - VINNER AV BOOKERPRISEN


Glitrende - The Times

En fantastisk roman - Daily Telegraph

Praktfull - New York Times

Gripende og uforglemmelig - Entertainment Weekly

En moderne klassiker ... et mesterverk. - Observer

Alan Hollinghurst skriver en vakker, høylitterær og formfullendt prosa som ofte står i slående kontrast til tekstens mange innslag av sex og dop. [...] Mest av alt vil nok boken likevel bli husket for sine humoristiske, men infame portretter av de mer begunstigede blant oss.
- Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten
 
Må være blant de morsomste romanene som noensinne er skrevet om Thatchers England, samtidig som den er en av de mest tragisk triste.
- Financial Times

Den mest fortjente Booker-vinner noensinne. - The Sunday Times
 
Det skal godt gjøres å overgå en roman som Den skjønne linje.
- New York Observer

Alan Hollinghurst skriver en vakker, høylitterær og formfullendt prosa som ofte står i slående kontrast til tekstens mange innslag av sex og dop. Det er med andre ord karakteristisk for romanen at den pendler mellom det høye og det lave, mellom elegante betraktninger rundt kunstens vesen og rå beskrivelser av kroppslige eksesser. Mest av alt vil nok boken likevel bli husket for sine humoristiske, men infame portretter av de mer begunstigede blant oss.
- Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Man kan ikke få nok av Hollinghursts setninger … Hvis du verdsetter stil, vidd og sosial satire, må du ikke gå glipp av denne elegante og lidenskapelige romanen.
- Washington Post

Nesten perfekt skrevet … en klassiker.
Publishers Weekly

Alan Hollinghursts Den skjønne linje fortjener all den ros som er blitt dynget på den.
- Daily Telegraph

Mr. Hollinghursts største talent som romanforfatter er hans sosiale satire. Den er skarp og gjennomsiktig som glass og får karakterene hans til å skinne fra alle mulige vinkler, spesielt når de ser seg selv i speilet … Det skal godt gjøres å overgå en roman som Den skjønne linje. - New York Observer

En makeløs dannelsesroman. -
New York Times Book Review

Til toppen

Internasjonal bestselger - vinner av Bookerprisen

Andre utgaver

Den skjønne linje
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Bøker i serien