Den nådeløse (Heftet)

Forfatter:

Gry Sønsteng (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Undone
Oversatt av: Sønsteng, Gry
ISBN/EAN: 9788202408459
Kategori: Hardkokt krim
Omtale Den nådeløse

Krypende ondskap og nervepirrende spenning

Sara Linton arbeider som lege ved Atlantas travleste sykehus. Der behandler hun byens fattige, sårede og ulykkelige, og kan på den måten rømme fra minnene om sine egne tragedier.

En kriminelt god thriller
En nådeløs djevel av en seriemorder går løs. Torturkammeret hans under jorda blir funnet. Og etter hvert fire kvinnelige ofre som alle er blitt mishandlet på det groveste.

Den nådeløse tar pusten fra deg fra første side. En kvinne, naken og terrorisert, blir truffet av bilen til et eldre ektepar på en øde landevei, og brakt inn til Atlanta's Grady Hospital der Sara Linton tar seg av henne. Når spesialagent Will Trent kommer til åstedet, ramler han bokstavelig talt over et torturkammer dypt under jorda. Den grufulle grotten skal vise seg å være starten på en utenkelig og nådeløs serietortur: Kvinnen på sykehuset er bare det første offeret til en syk, sadistisk morder.

Religiøs fanatisme
Will og partneren Faith Mitchell befinner seg plutselig, sammen med Sara Linton, midt i en halsende jakt på en nådeløs seriemorder, og samtidig har de sine egne problemer å bale med. Den nådeløse etterlater seg få spor, men de som finnes leder Will & co i retning av en ufyselig miks av spiseforstyrrelser og religiøs fanatisme. Det hele ender opp i vanlig Slaughter-stil med å snu opp ned på de sannhetene du trodde du hadde fått i løpet av de foregående 400 sidene.

Mesterlige karakterer
Som vanlig i Slaughters thrillere er "the bad guy" en du ikke kan tenke deg at det er, selv om han er rett foran øynene dine fra første stund. Og som vanlig holder Slaughter deg på pinebenken. Med en briljant, men likevel brutal realisme skildrer hun Den nådeløses sadisme, skritt for skritt, så skremmende og fascinerende at du tror bare ikke det er mulig.

Likevel er det karakterene som er Slaughters aller sterkeste kort som forfatter. Hun går rett under huden, kryper inn i sjelen, lar oss oppleve dem med deres sterke og svake sider, og på den måten blir de troverdige, flerdimensjonale, ja, rett og slett virkelige mennesker. Til og med usympatiske ofre føler du for når Slaughter beskriver karaktertrekkene og deres forhistorie.

Kriminelt god skrivekunst
Det er stor kunst å beskrive smerte så det føles reelt. Karin Slaughter kan den kunsten til fingerspissene. Du er sjokkert og forferdet når Slaughter beskriver en gal verden av vold og tortur i Den nådeløse. Du knytter never og biter negler, og tenker at nå er det nok, men det er det ikke. For morderen har hele tiden noe ugjort, og Slaughter er helt fenomenal til å knytte etterforskningen opp til brutale gjerninger. Denne romanen er på mange måter et prakteksempel på en kriminelt god thriller med rå spenning og spill levende etterforskere. Ta for eksempel Will Trent. Du får så lyst til å gi ham en god klem, og si at dette kommer til å gå bra til slutt når han sliter med å få verden til å henge sammen. Jo da, det er ingen tvil om at Slaughter er sjefen i denne sjangeren.

Til toppen

Andre utgaver

Den nådeløse
Bokmål Innbundet 2011
Anmeldelser Den nådeløse

«Gjennomført gripende og gjennomført grusom.» 
- Daily Mirror

«... rå energi og brutal vold ... med nervepirrende resultater.»
- Publishers Weekly

«Sterk og mangfoldig ... leseren blir fullstendig revet med.»
- Chicago Sun-Times

«Ingen kan gjøre ondskap i amerikanske småbyer skumlere. Slaughter forteller en mørk historie som holder deg fast og som nekter å slippe taket.»
- The Times

«Hun skriver overbevisende og saklig og samtidig med medfølelse og lidenskap.»
- Washington Post

«I Slaughters siste nervepirrende thriller griper handlingen tak i deg fra første side og gir deg en rystende slutt.»
- Booklist

«Slaughter har mot til å sprenge sine største bomber tidlig og holder sine skremte lesere svært urolige.»
- Kirkus Reviews

Til toppen