Den moderne jeger (Innbundet)

Over 100 oppskrifter på ren og bærekraftig mat

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202521509
Omtale Den moderne jeger

Lyst til å leve sunt og bærekraftig selv om du kjenner på tidsklemma? Lage den beste maten fra bunnen av? Ta vare på tarmhelsen? Da bor det en moderne jeger i deg! I boka viser forfatter, blogger og tradisjonsmatekspert Gry Hammer deg hvordan du gjør det. Hun er den moderne jeger, og det kan du også bli. Her deler hun raust alt hun har lært seg om hvordan du søker strategisk med moderne våpen som smarttelefon og datamaskin for å skaffe deg akkurat de råvarene du er på jakt etter. Det kan være bonden i nærmiljøet, den rette nettbutikken eller det beste spisestedet, kjøtt fra beitefôra dyr, upasteurisert melk, kefirkorn eller kombuchastarter. Og ikke minst viser hun deg hvordan du behandler og tilbereder maten på best måte for både god smak og helse.

Blant de over 100 oppskriftene på tradisjonsmat i boka finner du brødmat som steinalderbrød og vafler, pålegg som leverpostei og sjokoladepålegg, kjøtt- og fiskemiddager som viltgryte, fårikål, torsketunger, tomatsuppe og rødbetburgere, og søtt og godt som eplekake og råmelkspudding.

Boka inneholder også sesongmenyer, ofte stilte spørsmål med svar og oversikt over utstyr og alt annet som er nyttig når du er en moderne jeger.


Gry Hammer er bestselgende forfatter av Fermentering – mat og drikke for glade tarmer og gode smaker, hun er matentusiast, blogger, yogalærer, kursholder og guruen på fermentering i Norge. Hun driver nettstedet gryhammer.no og reiser land og strand for å holde sine populære foredrag og kurs om våre forfedres glemte matskatter. Hun blir benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge for sin kunnskap om tradisjonell matkultur. Hun er firebarnsmor og bor på Røyse på Ringerike.

- Jeg er forelsket i tradisjonsmaten og alt det gode den gjør for kropp og sjel. Det er mitt ønske å dele min erfaring med flere. Det handler om å fremme god helse og om å tilføre kroppen tettpakket næring i sin best mulig tilberedtde form.

Til toppen

Flere bøker av Gry Hammer: