Den lukkede bok (Heftet)

Forfatter:

Erik Johs. Krogstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den lukkede bog
Oversatt av: Krogstad, Erik Johs.
ISBN/EAN: 9788202282394
Omtale Den lukkede bok

Jette A. Kaarsbøl ble årets danske debutant. Prisbelønt og kritikerrost er Den lukkede bok en sensasjonell debut om de store tingene i livet.

Året er 1875. Tjueen år gamle Frederikke Leuenbech lever en søvngjengeraktig og overbeskyttet tilværelse som brått skal opphøre idet hun treffer den idealistiske og sjarmerende fødselslegen Frederik Faber.

I kretsen omkring Frederik finner vi flere av Det Moderne Gjennombrudds mest markante personligheter, J.P. Jacobsen, P.S. Krøyer, Herman Bang og – ikke å forglemme – Georg Brandes. Med denne gruppen mennesker er det Frederikke innleder et tilsynelatende misunnelsesverdig liv i frihet og økonomisk uavhengighet og med utstrakt selskapelighet.

Men under den perfekte overflaten lurer hemmelighetene og de skjulte lengslene. Frederikke presses til å gjøre valg som skal få store konsekvenser for hennes omgivelser og for henne selv.

Den lukkede bok er befolket av idealister, medløpere, ildsjeler, dagdrivere, åndsaristorkrater og proletarer. Det er en bok om uforløst kjærlighet, om mål og midler, om idealisme og feighet. Men først og fremst er det en fengslende historie om å klare livet.

Jette A. Kaarsbøl har skrevet en murstein av en roman, norske forlag sloss om å få oversette denne deilige, dristige, dyktige debutanten. I hjemlandet ble Jette beæret med De gyldne laubær, den danske bokhandlerforeningens pris, og i løpet av få uker måtte forlaget tilbake til trykkpressen etter mer bøker opp til flere ganger.

Til toppen

Andre utgaver

Den lukkede bok
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008