Den klønete skytsengelen (Heftet)

Serie: Aschehoug pocket 

Forfatter:

Ellen Holm Stenersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 187
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tohelo suojelusenkeli
Oversatt av: Stenersen, Ellen Holm
Serie: Aschehoug pocket
ISBN/EAN: 9788203370816
Omtale Den klønete skytsengelen
En solfylt dag samles fem hundre engler i Kerimäki kirke for å gjennomføre det årlige grunnkurset for skytsengler. En av kursdeltakerne er den nylig avdøde religionslæreren, Sulo Auvinen. Som menneske har han vært en ganske klumsete type, som engel er han en staselig åpenbaring: Vingebredden er på hele ti meter. Men han er ikke blitt mindre klønete, og man bestemmer raskt at han skal tildeles en lettbeskyttet person.
Valget faller på Aaro Korhonen som nettopp er blitt den lykkelige eier av en kafé i Helsinki. Allerede på vei til mennesket han skal beskytte, klarer imidlertid den velmenende skytsengelen å få vingene sine inn i en høyspentledning. Korhonen er lykkelig uvitende om beskyttelsen han får, og hvordan den skal komme til å rote til livet hans. "Man kan bare glede seg over at Paasilinna er så flittig at hans norske forlag fremdeles ikke helt har holdt tritt med produksjonen hans. Ellen Holm Stenersen har gitt boken akkurat riktig språkdrakt, den er mild og lakonisk på samme tid."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Det harseleres over ulike sider ved et finske samfunnet, fra byråkrater til kirkesamfunn og geskjeftige fruentimmer. Å lese Paasilinna er å gå med på et burlesk og himmelsk verdensbilde innenfor et strukturert romanunivers."
Anne Schäffer, Bergens Tidende

"Med sin helt særegne versjon av barokk, finsk humor har han vunnet svært mange norske lesere, og årets bok vil nok også treffe både gamle og nye tilhengere midt i humrehjertet."
Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 5)

"Hvis latter forlenger liv, lever vi langt på fenomenet Paasilinnas ballstyrige «skrøner». (...) Arto Paasilinna er artig, hysterisk morsom, godartet ..."
Olav Egil Aune, Vårt Land

Til toppen

Andre utgaver

Den klønete skytsengelen
Bokmål Ebok 2014
Den klønete skytsengelen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Bøker i serien