Den fremmedes barn (Heftet)

Serie: Verden leser 

Forfatter:

Kari og Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Stranger's Child
Oversatt av: Risvik, Kari og Kjell
Serie:
ISBN/EAN: 9788202409074
Omtale Den fremmedes barn

«For romanen Den skjønne linje ble Hollinghurst Booker-vinner i 2004. Han gjør det ikke dårligere denne gangen.»
Mari Nymoen Nilsen, VG

En sensommerhelg i 1913 blir den aristokratiske unge poeten Cecil Valance med bestevennen George Sawle hjem fra Cambridge, hvor de begge studerer historie og litteratur. I løpet av helgen settes livet til Georges seksten år gamle søster, Daphne, fullstendig på hodet. Hun forelsker seg hopestups i Cecil, som på sin side skriver et dikt til henne. Diktet skal bli et av Englands mest berømte og elskede, og et symbol på hele den generasjonen som ga sitt liv på slagmarkene under første verdenskrig.

Blant de falne er Cecil selv, og Daphne mister med det sin store kjærlighet. Senere gifter hun seg med broren hans og blir likevel husfrue på staselige Corley Court. Men Cecils skygge formørker alle forsøk på glede mellom dem, og hun bryter til slutt ut av det ulykkelige ekteskapet.

Alle stemmene og karakterene i Den fremmedes barn kretser rundt Cecil. Før han døde som krigshelt, hadde han satt store følelser i spill og mange hjerter i brann, og for dem som stod ham nær, forblir han evig tiltrekkende og samtidig en gåte. Søsknene Daphne og George blir stadig oppsøkt av biografer som forsøker å avlure dem hemmeligheter fra fortiden. Alle vil vite hva som egentlig skjedde den helgen i 1913, men bare Cecil kjente alle brikkene i spillet.

«Briljant […] Han er en av de beste nålevende romanforfatterne.» Wall Street Journal

Til toppen

Andre utgaver

Den fremmedes barn
Bokmål Ebok 2012
Den fremmedes barn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Alan Hollinghurst:

Bøker i serien