De svarte skiltene (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 211
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205467699
Omtale De svarte skiltene
Hyllet romandebut. Nominert til Ungdommens kritikerpris 2014. Det er et merkelig hus som ligger der for enden av grusgangen. Bygningen er fylt fra kjeller til loft med stabler av noe som ser ut som skilt, svarte minneplaketter over uviktige, heslige og glemte hendelser - en slags dokumentasjon av en skjult virkelighet - et prosjekt verden ikke har sett maken til. Advokaten som skal gjøre opp dødsboet finner en protokoll med inderlige brev til en kjær venn. Innimellom brevene ligger bruddstykker av en katalog som omfatter nesten åtte millioner jutegnask - relikvier og samleobjekter fra den moderne kunstens historie. Alt er solgt på auksjon. Advokaten begynner å lese. En utrolig historie åpenbarer seg. "Uvanlig sterk romandebut."
Bernhard Ellefsen, Morgenbladet "De svarte skiltene er en roman som involverer leseren og derfor ikke gir noen eksakte svar. Den er dypt original og kjærkommen."
Vidar Kvalshaug, Aftenposten "Absurd og finurlig knakdebut fra Lars Mørch Finborud."
Silje Stavrum Norevik, Dagbladet "Lars Mørch Finborud holder dampen oppe med et barokt språk, humor og horrormysterier."
Susanne Christensen, Klassekampen "Han maler en historie så kuriøs, absurd og tragikomisk at man ikke kan gjøre annet enn å håpe at Finborud skriver mer - og fort."
Thea Urdal, Dagsavisen "[...] en annerledes og underholdende debutroman."
Brynjulf Jung Tjønn, VG "Dette er en fascinerende annerledes roman."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad "Dette kan bli et spennende forfatterskap."
Kristian Hegertun, Vårt land 

Til toppen

Andre utgaver

De svarte skiltene
Bokmål Ebok 2013
Bøker i serien