De nysgjerrige (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 174
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202235598
Omtale De nysgjerrige

Tilværelsens uutholdelige letthet

Nikolai tar en pause fra studiene og reiser til Paris. Han tar med seg den vakre, svenske filmstudenten Kaisa på fest, men da Kaisa blir forført av en portugiser, må Nikolai og jenta portugiseren egentlig var sammen med ta til takke med hverandre.

Det er utgangspunktet for historien om Nikolai og Daisy - en nordmann og amerikaner i Paris. De nysgjerrige er en roman som intelligent og humoristisk tar studentlivet på kornet. Handlingen foregår i Universitetsbyen utenfor Paris, hvor de utenlandske studentene prøver å nærme seg hverandre på fransk. I denne liksomverdenen er geografien snudd på hodet, slik at Det norske huset ligger ved siden av Uruguay. 
Nikolai og Daisy er romanens kjærlighetspar, selv om de ikke er ordentlig kjærester - ingen av dem ønsker å virke desperate i forhold til andre, «jeg orker ikke å dumme meg ut flere ganger, sier hun, da ligger jeg heller med deg.» De nysgjerrige skildrer ensomheten og den lammende frykten for den store Verden utenfor Universitetsbyen, og spør på sjarmerende vis hva det egentlig vil si å studere.
Hans Petter Blad debuterte i 2002 med romanen I skyggen av små menn midt på dagen, som blant annet fikk Dagbladets anmelder til å stønne flere ganger "av ren litterær lyst".

Til toppen

Andre utgaver

De nysgjerrige
Bokmål Heftet 2006

Flere bøker av Hans Petter Blad: