Danelovs land (Heftet)

Serie: Jomsviking 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 492
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Jomsviking
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788205565500
Omtale Danelovs land
Fjerde bok i den kritikerroste Jomsviking-serien.  Torstein er drevet i eksil på Orknøyene. Han herjes av hevntanker og ser stadig mot øst, mot Vingulmork som så nidingaktig ble røvet fra ham. Som om det ikke var ille nok, sitter nå Ros, hans fars drapsmann, som høvedsmann på Torsteins hersegård. Torsteins eldste sønn er dessuten hardt skadet etter flukten fra Vingulmork. I følge med sine beste menn tar Torstein ham med til Canterbury, hvor de håper at munkene kan helbrede ham, enten frivillig eller med sverdet mot strupen.
   
Samtidig pågår kampen om England – den aldrende Svein Tjugeskjegg er fast bestemt på å styrte Ethelred og gjøre seg selv til hersker over et dansk-engelsk storrike. Torstein vet at han nå må velge sine allierte med omhu, og at det vil bli forventet at han kjemper for danekongen og griper engelsk land for ham. Men Torstein er en ettersøkt mann, og det blir stadig færre igjen av hans gamle forbundsfeller.

Den fjerde boken i Jomsviking-serien bringer leseren inn i de
dramatiske årene da England ble herjet av en erobring som skulle komme til å forandre historiens gang. Det skal bli en krig der daner kjemper mot daner og saksere mot saksere, og der en krigsherres lojalitet ikke alltid er til å stole på. Torstein skal måtte kjempe for livet. Og han skal, for første gang, gå i slag sammen med sin unge sønn.

Til toppen

Andre utgaver

Danelovs land
Bokmål Ebok 2021
Danelovs land
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Bjørn Andreas Bull-Hansen:

Bøker i serien