Charlotte (Heftet)

roman

Forfatter:

Agnete Øye (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 228
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Charlotte
Oversatt av: Øye, Agnete
ISBN/EAN: 9788256020089
Omtale Charlotte
«Hun er vant til å skjule skrammene. Også de ferskeste, de som svir mest. Hun vet bedre enn noen annen hvordan man tildekker smerten. Vant til at lidelsene kommer på rekke og rad.»

I denne romanen beskriver David Foenkinos det vakre og tragiske livet til den tysk-jødiske kunstmaleren Charlotte Salomon. Charlotte vokser opp i Berlin i mellomkrigstiden. Med sitt spesielle kunstneriske talent blir hun 1936 den eneste jøden som får dispensasjon til å gå på Kunstakademiet. Samtidig møter hun sitt livs kjærlighet, den flyktige og ustadige Alfred. Forfølgelse og usikkerhet gjør at Charlotte blir tvunget til å forlate familien og Alfred og flykte til Frankrike. Det er her hun maler historien sin inn i et livsverk på mange hundre malerier, og det er gjennom kunsten hun finner styrke og trøst til å klare hverdagen.

Charlotte er en roman om et eksepsjonelt liv, et uvanlig talent og et geni, om en families mørke hemmeligheter, forfølgelse, kjærlighet, kunst og besettelse. David Foenkinos ble for denne boka belønnet med Le Prix Goncourt des lycéens og den prestisjetunge Renaudot-prisen.

Til toppen

Andre utgaver

Charlotte
Bokmål Innbundet 2017
Charlotte
Bokmål Ebok 2017
Charlotte
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av David Foenkinos: