Canada Dry (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 183
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Canada Dry
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205530546
Omtale Canada Dry
Hovedpersonen i Canada Dry står fast både i kunsten og i livet: Han har ikke fullført et verk på fem år, han får ikke barn med kjæresten, han greier ikke engang å ta lappen. En påkjørsel og noen sekunders bevisstløshet endrer alt. I besvimelsen får han et glimt av det som skal bli hans neste prosjekt: et kunstverk som bare kan oppsøkes i drømme.

Arbeidet med drømmeverket virvler ham inn i et undergrunnsmiljø han ikke kjente til - hvor drømmer bygges i ferdigmoduler, ulovlige preparater pushes over kjøkkenbordene, og to fraksjoner strides om tolkningen av ungdomsskriftene til en amerikansk søvnforsker.

Samtidig skal han kvalifisere seg for internasjonal adopsjon, lære seg å blinke riktig ut av rundkjøringer og håndtere en gryende forelskelse i en småbarnsmor som er mistenkelig lik hans egen kjæreste.

Canada Dry er en roman om det drømmeaktige ved virkeligheten og det virkelige i våre villeste, mest intense drømmer.

«Normalt ler man ikke ofte under lesningen av norske romaner. Derfor virker Bendik Wolds debut så forfriskende og annerledes [...] Wold framstår som en smart og kreativ forteller med skarp sans for detaljer og et særlig blikk for samlivets og hverdagslivets mange små og store fallgruver.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«Canada Dry er ikkje berre stilistisk sterk, men kan òg skilte med ein særeigen humor [...] Forfattaren demonstrerar på nydelig vis sjølvrefleksjonens blindsoner.»
Margunn Vikingstad, Klassekampen

«Det er mange partier i romanen som sitter som et skudd.»
Henning Howlid Wærp, Aftenposten

«Canada Dry har flere åpenbare kvaliteter: En særegen språklig tone, et skarpt blikk for pregnante detaljer, satirisk brodd i personskildringene (som kan være infamt morsomme), og ja, en genuint rørende slutt ...»
Leif Bull, Bokvennen Litterær Avis

«Subtil samtidssatire [...] gjenkjennelig og humoristisk om typiske trekk ved vår tid.»
Kristian Wikborg Wiese, Vårt Land

«Wold er en virtuos stilist som maner fram scener med sikker og humoristisk penn.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«En snedig bastard av en roman [...] det er scener her til å le seg skakk av.» Stein Roll, Adresseavisen

Til toppen

Andre utgaver

Canada Dry
Bokmål Ebok 2018
Bøker i serien