Byen i skyene (Heftet)

roman

Forfatter:

Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 681
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Cloud cuckoo land
Oversatt av: Lilleskjæret, Eivind
ISBN/EAN: 9788205565371
Omtale Byen i skyene
«Et underverk.» Publishers Weekly FINALIST TIL NATIONAL BOOK AWARD PÅ NEW YORK TIMES’ BESTSELGERLISTE PÅ LISTEN OVER THE GUARDIANS BESTE BØKER 2021 EN AV BARACK OBAMAS FAVORITTBØKER I 2021
   
Når alt annet er tapt, er det historiene våre som overlever.
  
Mens snøen laver ned en ettermiddag i Idaho, sitter Seymour alene i bilen med en ryggsekk på fanget. Alt som gir ham trygghet i livet, er borte. Nå vil han sprenge biblioteket, som han så mange ganger flyktet til i oppveksten, uvitende om den gamle mannen og barna som er der inne.
   
I Konstantinopel har foreldreløse Anna lært seg å lese for den syke søsteren sin. Året er 1453, og under beleiringen av byen raser alt rundt dem. Samtidig tvinges den dyrekjære gutten Omeir til å bli med i kampene.
   
Og i en ikke så fjern framtid, på reise mot en annen galakse, husker Konstance en gammel fortelling som pappaen hennes fortalte. Hun har aldri sett jorden, bare hørt historier om den. Og i et framtidens bibliotek finnes de eldgamle historiene.
     
Seymour, Anna, Omeir og Konstance er alle drømmere og outsidere som finner styrke og håp når de står midt i det ukjente. Og på ulikt vis knyttes livene deres sammen av en bok som ble skrevet allerede før vår tidsregning begynte.
   
Pulitzerpris-vinner Anthony Doerr har skapt en gripende fortelling som viser hvor tett knyttet vi er til hverandre, til dem som levde før oss, og til dem som vil være her etter oss.

Til toppen

Andre utgaver

Den beste av alle verdener
Bokmål Ebok 2021
Byen i skyene
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Anthony Doerr: