Busemannen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202423926
Kategori: Tradisjonell krim
Omtale Busemannen

Høsten er mørkere enn den noen gang har vært i Oslo, verdens farligste by. Den populære kriminalforfatteren Nelly Lundin blir funnet død, drept med en pakke sweet and sour-kylling fra Fjordland. En seriemorder har slått til, og ingen vet om det vil gjenta seg. Samtidig forsvinner kjæledyr som dugg for solen i den mørke Oslo-høsten. Situasjonen er uholdbar.

Innad i politiet frykter mange at Kripos ikke ønsker å løse sakene. Den eneste som kan ordne opp er førstebetjent Willy Wakum, men han er en nedkjørt, upålitelig narkoman med store personlige problemer. Dessuten er han død. Saken fører Willy inn i en blodig malstrøm av korrupte politimenn, romfolk, kidnappede hunder og drepte forfattere. Det blir en kald og våt og dyster høst. Og blodig. Og mørk. Og dyster.

Knut Nærum og fire av forfatterne bak Nytt på nytt har rottet seg sammen om en saftig parodi på Jo Nesbøs Harry Hole-bøker. Helten er mer sliten, Oslo er råtnere, været er dårligere og volden er nesten drøyere.


Må innrømme at det er stas at den åpner med at Nelly Lundin ( alias meg) blir drept ved å få en pose Fjordland stappet ned i halsen, at hun har 9 katter som heter Henrik og en mann som heter Cato, som er den første som blir mistenkt. Men her er også mange andre gjenkjennelige personer fra norsk forfattermiljø.
- Unni Lindell

Til toppen

En saftig parodi på Jo Nesbøs Harry Hole-bøker

Andre utgaver

Busemannen
Bokmål Ebok 2013
Busemannen
Bokmål Heftet 2014