Bryllupsgaven (Heftet)

Serie: Drama 

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Wedding Gift
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
Serie: Drama
ISBN/EAN: 9788202450762
Omtale Bryllupsgaven

Tenk deg at du til bryllupsdagen din fikk din søster i gave – som din slave.
Da den velstående plantasjeeieren Cornelius Allen gifter bort datteren Clarissa, gir han henne en bryllupsgave: den unge slavekvinnen Sarah. De to jentene har vokst opp sammen, men livene deres kunne ikke ha vært mer forskjellig. Clarissa er hvit og vant til et privilegert og enkelt liv. Sarah er svart og er vant til et liv med hardt arbeid og slaveri.
Det er forbudt å forlate plantasjen, men Sarah lengter etter å bli fri. Når hun til slutt bestemmer seg for at fremtiden ligger utenfor plantasjen, setter det i gang en rekke av hendelser som vil få ødeleggende konsekvenser for begge jentene.

«De som likte Barnepiken og Bienes hemmelige liv vil ha stort utbytte av Boddens fortreffelige debutroman. Tematikken og de gripende karakterene gjør den til et opplagt valg for lesesirkler.»
Bookreporter

«I denne oppsiktsvekkende debuten tar Marlen Suyapa Bodden leseren med til Alabama i 1852, da slaveri og rasisme var hverdagskost. Men alt er ikke så svart-hvitt som det kan se ut. Med ingredienser som kvinnediskriminering, grådighet, skandaler og vold har Bodden skrevet en sterk og spennende historie om rasemotsetninger i Amerikas mørkeste tidsepoke.»
Publisher's Weekly

“Boddens engasjerende pageturner beholder spenningen til siste side.”
Sunday Express

“Bodden skriver elegant. (…) Inspirerende lesning for alle som liker historiske romaner, og særlig for de som liker sterke kvinnelige hovedpersoner.»
Booklist

Til toppen

Andre utgaver

Bryllupsgaven
Bokmål Ebok 2014
Bryllupsgaven
Innbundet 2015
Bøker i serien