Brunosten (Innbundet)

en norsk historie

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 175
Forlag: Tun
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788252932119
Omtale Brunosten
Endelig har Brunosten fått sin egen bok! Brunosten er en særegen del av den norske matkulturen - og av vår nasjonale identitet. Kjent og kjær her hjemme, eksotisk og spennende i utlandet. Og like god som smakstilsetning i sausen som på matpakka. I 1991 ble den kåret til "Det norskeste av det norske" av radioprogrammet Nitimens lyttere. Her er historien om brunosten, fra budeienes åpne jerngryter til dagens høyteknologiske framstilling i kontinuerlige produksjonslinjer av rustfritt stål. Bak denne historien står kreative norske fagfolk og oppfinnere som i denne boka endelig får den omtalen de fortjener. Professor Roger Abrahamsen ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) har skrevet boken sammen med Gunnar Bakkene, Reidar Gjerde og Kjell Steinsholt.

Til toppen