Broken China (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 144
Forlag: Forlaget Lengt
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293012078
Omtale Broken China
«Takk til Utlendingsdirektoratet. Uten deres motvilje ville aldri denne boken blitt til.» Forfatteren

- Er du syk? spurte hun. På engelsk.
Lukas reiste seg og skygget for sola med den ene hånda, samtidig som han kjente på ubehaget ved å bli tatt sånn på senga av en fremmed.
- Så du bare sov?
Han rufset seg i håret og nikket til svar.
Lukas myste. Nei, hun flirte ikke. De skjeve øynene var
matte som en skilsmissebegjæring. Han kremtet.
- Hvem er du?
*
Broken China er historien om to som finner kjærligheten, men som får erfare å bli holdt fanget i et mistroisk og uforut- sigbart norsk byråkrati.

Kaya, med tradisjonsrike bryllupsklær i kofferten, så fram til å møte det frie Norge og sin forlovede. Men en SMS, noen skritt før hun steg opp flytrappa i Beijing, smalt som et sviende bambusrør-slag over nakken.

Det var riktignok ikke den norske stat som fikk kalde føtter, men Kaya skal få erfare at det nok er Sverige som har et liberalt lovverk når det gjelder ekteskapsinngåelse - og sågar oppholdstillatelse og statsborgerskap.

Lukas har svenske aner. Hans farfar måtte flykte til Sverige under krigen og ble av skuffelse boende der. Nå kan Sverige igjen bli et land som flyter av melk og honning med håp om en lys felles fremtid for to som møtes tilfeldig, en solrik grytidlig morgen i sjøkanten et sted ute i Oslofjorden.

Til toppen