Brente skygger (Heftet)

Serie: Gyldendal bestselger 

Forfatter:

Linn Øverås (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 391
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Burnt shadows
Oversatt av: Øverås, Linn
Serie: Gyldendal bestselger
ISBN/EAN: 9788205477124
Omtale Brente skygger
Brente skygger er et gripende drama om hvordan brudd skaper ny kontinuitet, nye fiender og nye venner, og hver slutt er en ny begynnelse.

Nagasaki, 9. august 1945
Hiroko Tanaka står på verandaen sin og betrakter landskapet som strekker seg opp mot himmelen. Hun er kledd i en kimono med tre flyvende traner på ryggen, hun er 21 år gammel og dypt forelsket i mannen hun skal gifte seg med, Konrad Weiss. Så blir verden hvit foran øynene på henne. Alt blir stille før lyden av smerte og redsel fyller luften. Og i tomrommet etterpå er alt som engang var kjært, utslettet. Det eneste som skal minne henne om alt som var, er de fugleliknende brennmerkene på ryggen hennes.

I sin søken etter nye begynnelser, reiser Hiroko til Delhi to år etterpå. Der treffer hun på Konrads halvsøster, Elizabeth, mannen hennes James Burton og den karismatiske tjeneren Sajjad.

Brente skygger er et gripende drama som krysser generasjoner, kulturer og kontinenter. Det er en historie om hvordan brudd skaper ny kontinuitet, nye fiender og nye venner, og hver slutt en ny begynnelse.

«Et gullfunn av en roman.»
JyllandsPosten

«En dypt bevegende roman om katastrofer, kjærlighet og lojalitet.»
Berlingske Tidende

«... i samme klasse som Khaled Hosseinis Drageløperen og Tusen strålende soler.»
Elise Weseth, Oppland Arbeiderblad

«Hjerteskjærende gripende.»
Independent

«Tar pusten fra deg.»
Guardian

«Brente skygger er en sånn tykk, god bok du tar med på reise, bare for å oppdage at ikke bare vever handlingen seg inn i turen din, boka blir en helt egen reise.»
Silje Bekeng, Klassekampen

«... en vakker roman.»
Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen

Til toppen

Bøker i serien