Saftige kjøtt-, fisk- og vegetarburgere
Med denne boken inntar burgeren sin velfortjente plass i det gode selskap – og på alle bord. Her er det burgeriske gourmetopplevelser som venter deg. Prøv selv – på ditt eget kjøkken – og bli overbevist!
Burgere er populær mat verden over, men en burger kan være mye mer enn en flat kjøttkake i brød. Det er et hav av forskjell mellom industrifremstilte hamburgere og de saftige hjemmelagde. De hjemmelagde kan både smake himmelsk og utgjøre et mettende og sunt måltid. Nå har en ny generasjon topp kjøkkensjefer gjenoppdaget denne gamle favoritten og skaper den om til gourmetmat. Briten Paul Gayler er en av dem, og med inspirasjon fra hele verden og kjøkkensjefkollegaer presenterer her 100 varierte og lekre burgeroppskrifter.
Boken er ordnet i seks avdelinger. Etter litt historikk gir Paul Gayler oss grunnprinsippene for tilberedning av velsmakende burgere. Så kommer:
Klassisk kjøtt – burgere basert på storfekjøtt, både tradisjonelle hamburgere og burgere med ny og spennende vri.
Mer kjøtt – burgere av lammekjøtt, svinekjøtt, kalvekjøtt, kylling, kalkun, fasan, vaktel, struts og vilt.
Fisk – burgere med sjømat som hovedingrediens: laks, torsk, tunfisk, krabbe, hummer og reker.
Vegetar – bønner, linser, kikerter, korn, nøtter og grønnsaker.
Tilbehør – sauser, salsaer, relisher, salater, brød, poteter, grønnsaker.
Til toppen