Bønn for Tsjernobyl (Innbundet)

en fremtidskrønike

Forfatter:

Hege Susanne Bergan (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 361
Forlag: Solum
Språk: Bokmål
Originaltittel: Cernobyl'skaja molitva
Oversatt av: Bergan, Hege Susanne
ISBN/EAN: 9788256017638
Omtale Bønn for Tsjernobyl
"Jeg har alltid med meg to buketter: en til ham, og den andre legger jeg i hjørnet til henne ... Jenta mi reddet meg, hun tok hele strålingsstøyten, hun ble som en strålingsavleder. Så liten. Det lille nurket ... Kan man virkelig drepe med kjærlighet?"
Ljudmila Ignatenko, enken etter brannmannen Vasilij Ignatenko.

På mindre enn tre døgn ble atomkrafteksplosjonen i Tsjernobyl en global katastrofe som rammet og påvirket hele verden. I dag, 30 år senere, begynner vi å danne oss et bilde av de massive ringvirkningene ulykken har fått. Journalisten Svetlana Aleksijevitj, har i tre år reist rundt i de mest utsatte områdene for å samle vitnesbyrd om livene til menneskene som kom tettest på. Hvordan lever de i dag? Hva opptar dem? Hva tenker de om fremtiden? Hva er deres historie?
I Bønn for Tsjernobyl går Aleksijevitj dokumentarisk til verks og lar menneskene fortelle historiene med sine egne ord. De beretter om dyp sorg og stort mot, men også om å tørre å tenke på fremtiden, om hverdagsgleder, livslyst og menneskers evne til å finne nye måter å leve på i møte med en usynlig trussel.

Til toppen

Andre utgaver

Bønn for Tsjernobyl
Bokmål Ebok 2015
Bønn for Tsjernobyl
Bokmål Heftet 2015
Bønn for Tsjernobyl
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Svetlana Aleksijevitsj: