Bokmål-nynorsk ordbok (Fleksibind)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 408
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202495503
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Norsk
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn, Vg1, Vg2, Vg3
Komponent: Ordbok
Omtale Bokmål-nynorsk ordbok

À jour og aktuell for alle bokmålsbrukere som ønsker å skrive korrekt og godt på nynorsk. Mer enn 31000 oppslagsord!Bokmål-nynorsk ordbok er laget for å gjøre det enklere å skrive riktig nynorsk for alle som har bokmål som hovedmål, enten man er ansatt i offentlig forvaltning, er student eller er elev i videregående skole. Fordelen med en ordbok av denne typen, sammenlignet med en nynorsk ordliste, er at brukeren kan slå opp på bokmålsordet og finne eller få bekreftet hva som er riktig nynorsk betegnelse (nemning).

  • Mer enn 31 000 oppslagsord

  • Detaljerte opplysninger om bøyning

  • Mange eksempler og uttrykk

  • Rammer med norske ordtak

  • Grammatikk og norgeskart

  • Lett og rask å slå opp i

  • Tillatt å bruke på eksamen i ungdomsskolen og i videregående skole


Oppslagsordene er tydelig markert med blå skrift og er fulgt av det tilsvarende ordet på nynorsk, med bøyningsformer, synonymer, eksempler og uttrykksmåter på samme sted.
Nynorsk tillater mange valgfrie former som gjøre det mulig å skrive et korrekt nynorsk som ligger tett opp til mange av dialektene våre. Alle disse valgfrie formene gjør det imidlertid ofte vanskelig å beherske nynorsk for den som har bokmål som hovedmål. Derfor er en del former og bøyninger utelatt i denne boka til fordel for de mest brukte.

Grammatikk-delen gir en enkel og god innføring i nynorsk grammatikk. Her får eleven en komplett oversikt over nynorske former og bøyninger samt råd om god språkføring.

Ordboka er særlig velegnet for elever i videregående skole som har nynorsk som sidemål.

Til toppen