Blodig høst ; Forgiftet blod (Heftet)

Serie: Lahlums utvalgte 

Forfatter:

Harald Høst (Oversetter) Liv Møller (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 559
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Red harvest
Oversatt av: Høst, Harald og Møller, Liv
Serie: Lahlums utvalgte
ISBN/EAN: 9788202383657
Omtale Blodig høst ; Forgiftet blod
Blodig høst er Dashiell Hammets første roman, og er av mange regnet som den beste

To kriminelle grupper står mot hverandre i Personville, ofte kalt Poisonville av folk som kjenner stedet. Redaktøren i den korrupte byens avis, Donald Willsson, blir skutt ned på åpen gate. Men før han dør, rekker han å kontakte en detektiv, som straks etter sin ankomst begynner å spille gangsterne opp mot hverandre. Volden i byen tiltar. Til slutt handler det ikke om rettferdighet lenger, men hvem som står levende igjen etter at røyken har lagt seg.

Forgiftet blod er Dashiell Hammetts andre roman, og kanskje hans mest originale

Gabrielle Dain Leggett er ung og rik, med en svakhet for narkotika og besynderlige sekter. Og hun har en uhellsvanger virkning på menneskene omkring henne. De dør - voldelig. Gabrielle vet ikke hvorfor - hun tror hennes liv er styrt av en grusom familieforbannelse. En alt annet enn overtroisk detektiv blir satt på saken. Hennes familie faller under mistanke, hennes kjæreste, hennes venner ... Flere av dem er rede til å drepe for å nå sine mål.

"Dashiell Hammett har skapt forbildet til hver eneste hardkokte detektiv i krimlitteraturen." - Time Magazine"Scenene i Hammetts bøker virker som om de aldri tidligere kunne vært skrevet." - Raymond Chandler, forfatter

Til toppen

Bøker i serien