Bli hvis du kan, reis hvis du må ; Alle vil hjem, ingen vil tilbake ; Det finnes ingen helhet (Heftet)

Serie: Bli hvis du kan-trilogien 1-3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 591
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål / Nynorsk
Originaltittel: Bli hvis du kan, reis hvis du må
Serie: Bli hvis du kan-trilogien
Serienummer: 1-3
ISBN/EAN: 9788203358906
Omtale Bli hvis du kan, reis hvis du må ; Alle vil hjem, ingen vil tilbake ; Det finnes ingen helhet
Trilogien BLI HVIS DU KAN, består av disse bøkene:

BLI HVIS DU KAN. REIS HVIS DU MÅ

Fire unge barndomsvenner fra den samme bygda - Tarjei, Trygve, Bjørn og Kristian - verver seg til de norske styrkene i Afghanistan. Bare én av dem kommer hjem i live. Hvorfor dro de egentlig? Hva med de som er igjen? Hvilke krefter påvirker våre valg? Romanen handler om å vokse opp i, være omgitt av og bryte opp fra en trygghet som ikke lenger kjennes trygg.

ALLE VIL HJEM. INGEN VIL TILBAKE

Tarjei, Kristian og Trygve er døde. Tarjeis søster Julie, nabogutten Sigurd som var forelsket i Trygve, og Mats, Julies tilsidesatte kjæreste, er i ferd med å etablere sitt voksne liv i skyggen av sorgen. De merker alle på sitt vis hvor møysommelig og krevende det er å komme hjem - til seg selv og alt som må rives opp og bygges på nytt.

DET FINNES INGEN HELHET

Det er desember 2012. Fem år har gått siden Tarjei, Trygve og Kristian ble drept i Afghanistan. Ragnhild, bygdas lege, vet mye om hva som fikk guttene til å reise, og hva dødsfallene har gjort
med dem som ble igjen. Gjennom hennes blikk ser vi hvor ulikt menneskene forholder seg til tap, erkjennelse og overlevelse.

Til toppen

Bøker i serien