Bleak house (Heftet)

Forfatter:

Ragnhild Eikli (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 1070
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Bleak house
Oversatt av: Eikli, Ragnhild
ISBN/EAN: 9788203218927
Omtale Bleak house
Charles Dickens er rett og slett en mester når det gjelder å skape en perfekt blanding av komedie og sosial satire. "Bleak House" - et av Viktoriatidens virkelige mesterverk og en av verdenslitteraturens mektigste byromaner - inneholder mysterier, tragedie, mord, tilgivelse og svært utholdende kjærlighet.

Ada Clare og Richard Carstone ser arven sin sakte men sikkert bli spist opp av offentlige kostnader. Årsaken er den uendelige saken til Jarndyce mot Jarndyce som langsomt maler videre gjennom retten. Og mens dette skjer, bringes stadig nye mennesker inn i livet deres: Esther Summerson, Adas nye selskapsdame, hvis herkomst blir mer og mer mystisk; den alltid like skremmende advokaten Tulkinghorn; Mr. Bucket, blodhunden som aldri gir seg, og Jo, den forsvunne gategutten. Men Dickens hadde ikke vært Dickens hvis han ikke også i denne romanen hadde introdusert en masse komplekse og engasjerende bipersoner. Samtidig er det aldri tvil om at han skildrer et samfunn som er råttent til beinet.
"Bleak House" er kjent for å være en av Dickens' mest ambisiøse bøker. Den er hans niende roman og ble utgitt som en føljetong i tjue deler mellom mars 1852 og september 1853. Hans sterke kritikk av sider i rettssystemet førte faktisk til at dette delvis ble endret i 1870.

Til toppen

Andre utgaver

Bleak house
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Charles Dickens: