Blått lyn (Innbundet)

Forfatter:

Toril Hanssen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 320
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
Originaltittel: Blue lightning
Oversatt av: Hanssen, Toril
ISBN/EAN: 9788241906169
Kategori: Krim og spenning
Omtale Blått lyn

Høststormene raser og havet står i kok da politietterforsker Jimmy Perez ankommer Fair Isle med sin forlovede, Fran, for å la henne få oppleve øya han kommer fra. I det lille øysamfunnet kjenner alle hverandre. Utenforstående tas vel imot, men holdes litt på avstand.

Det forelskede paret holder forlovelsesfest på fyret North Light, som er omgjort til en permanent fuglestasjon. Dagen etter festen blir en kvinne funnet død i fuglerommet, med fjær stukket inn i håret. Øya er avskåret fra resten av verden i uværet, og en morder går løs. Frykt og sinne fører til frynsete nerver hos både øyboere og gjester. Jimmy Perez mistenker at mordet er en kynisk, planlagt handling. Uten assistanse utenfra må Jimmy Perez oppklare saken med tradisjonelle metoder og fort, ettersom morderen kan komme til å slå til igjen når som helst.

Til toppen

Andre utgaver

Blue lightning
Engelsk Heftet 2015
Blått lyn
Bokmål Heftet 2012

Flere bøker av Ann Cleeves:

Om forfatter Ann Cleeves

Ann Cleeves (f. 1954) vokste opp i North Devon i England. Som ung droppet hun ut av universitetet, og var innom en rekke midlertidige jobber, blant annet i barnevernet, på krisesenter, som kokk på en fuglestasjon og kystvaktassistent, før hun fullførte utdannelsen og ville bli tilsynsverge. Da hun jobbet på fuglesenteret, traff hun mannen sin, Tim, og hun begynte å skrive krim da de flyttet til et naturreservat på en liten øy uten elektrisitet eller innlagt vann.

Til toppen