Bisarre fortellinger (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Julia Wiedlocha (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 216
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Opowiadania bizarne
Oversatt av: Wiedlocha, Julia
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205547131
Omtale Bisarre fortellinger
Ti uforutsigbare, vakre og merkverdige historier fra nobelprisvinneren i litteratur 2018. Bisarre fortellinger består av ti uforutsigbare, vakre og merkverdige historier. Hver av dem inviterer leseren inn i en annen verden, om handlingen foregår i Volhynia på 1600-tallet under den svenske invasjonen av Polen, i dagens Sveits, i Asia eller i en ordinær polsk bakgård. Eller steder som slett ikke finnes. Historiene er fulle av fantastiske, surrealistiske og ofte urovekkende elementer: En skrivefeil får fatale konsekvenser, et transplantert hjerte ønsker å vende tilbake til donorens hjemland.
  
Olga Tokarczuk vant Nobelprisen i litteratur i 2018, og er en av Polens aller fremste forfattere. Bisarre fortellinger viser spennet i forfatterskapet hennes: den formidable evnen til å sjonglere stilarter og kombinere det underlige og komiske med det dypt mørke i menneskesinnet. Samtidig berører hun de store spørsmålene i tilværelsen, som forholdet mellom menneske og natur, sykdom, aldring og død. Gjennom blikket hennes oppstår verden som ny, og ja, bisarr. «... de er ikke bare bisarre, de er uforutsigelige og merkverdige, lekne og surrealistiske, fantastiske og magiske, utopiske, groteske og morbide.»
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad    «Det er alltid fascinerande å lese Tokarczuk, for ho har alltid noko på lur, gjerne med eit smil om munnen, og desse ti forteljingane blir for min del eit av høgdepunkta denne hausten.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid

Til toppen

Andre utgaver

Bisarre fortellinger
Bokmål Innbundet 2020
Bisarre fortellinger
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Olga Tokarczuk:

Bøker i serien