Biografi ; Dagbok : (epitafer) ; Brev : (et forsøk) (Heftet)

(glemsel) : :

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 367
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Biografi
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205355316
Omtale Biografi ; Dagbok : (epitafer) ; Brev : (et forsøk)
Tomas Espedal er en sjelden blomst i vår samtidslitteratur. I tre usedvanlig velskrevne bøker har han utforsket tre private og beslektede sjangre: biografien, dagboken, brevet. Han gir av seg selv, blottstiller de innerste tankene, setter ord på det personlige - uten å bli for personlig. Det hele er ført i pennen av en stor stilist, en språkkunstner.Og nettopp språket er et hovedanliggende i seg selv: Hvordan formidle med ord det som ligger en nærmest? Hvordan formidle seg selv? Hvordan skrive om sorgen etter at samboeren din dør? Hvordan kan man slåss med seg selv og med språket? Og hvordan kan man rett og slett leve et stille og rolig liv?I denne boken er Biografi (glemsel), Dagbok (epitafer) og Brev (et forsøk) samlet i ett bind. «Norske Tomas Espedal skriver, så blodet sprøjter, så englene synger og så lammende, at man sidder tænksom tilbage. I Biografi. Dagbog. Breve afprøver Espedal tre af litteraturens grundgenrer - på et ekstremt højt stilistisk niveau.»
Fyens Stiftstidende  «Det er komplett ubegripelig at skjønnlitteratur av en så høy kvalitet som det Espedal gang på gang leverer, ikke skal kunne nå et bredere publikum.»
Sigmund Jensen om Brev (et forsøk) i Stavanger Aftenblad «Tomas Espedals første bok på fransk forbløffer med sin tilsynelatende kaotiske konstruksjon, sin gripende enkelhet og sin raffinerte stil. Det begynner brutalt og slutter elegisk : fortvilelsens eleganse - og et stort og åpenbart talent.»
Nils C. Ahl om Brev (et forsøk) i Le Monde

Til toppen

Flere bøker av Tomas Espedal:

Bøker i serien