Barføtt over isen (Innbundet)

Serie: Thomas Tinnvik 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 248
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
Serie: Thomas Tinnvik
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788241916335
Omtale Barføtt over isen
Ny, historisk krimroman fra brakdebutant!
I årets roman møter vi igjen Hurum-lensmannen Thomas Tinnvik. Året er 1875. Fra vinduet har Thomas utsikt til den praktfulle villaen som kalles «Palasset». Mens han tynget venter på et forsonende brev fra sin bror, søker han trøst i lyset fra tårnværelset, der hans tilårskomne venninne, Frøken Parelius, ligger syk, omgitt av sin store boksamling. Da Parelius dør, kommer det som en lettelse for de fleste. At en bok stjeles fra dødsværelset, ser Tinnvik mest som en forstyrrelse. For noe har skjedd som endrer alt for ham. Fortiden han til nå har klart å holde hemmelig, kommer til Holmsbu med en ung mann, og Tinnvik bestemmer seg for å handle. Han begynner å planlegge et mord. Om forfatteren:
Terningkast 5 i Dagbladet: «Nydelig krim fra Ingebjørg Berg Holm (...) Vakkert komponert mysterium (...) Gjennom sitt reflekterende og gjennomlyste språk skaper hun en skillingsvise om kjærlighet og lidenskap, skjult liv og seksuell identitet, men til sjuende og sist om angst, død og forsoning» (Fredrik Wandrup)
Terningkast 5 i Hamar arbeiderblad: «Aldeles annerledes. Tre år er gått siden debuten hennes med «Stjerner over, mørke under», som skaffet henne både en Riverton-nominasjon og en Maurits Hansen-pris. Det var tydelig at her var det forfatter som gikk sine egne veger. Det gjør hun fortsatt. Og hun er blitt enda bedre til det. Årets roman « Barføtt over isen» er blitt både tettere og mer sugende, og har utviklet intensiteten flere hakk siden sist.» (Geir Vestad)
Ingebjørg Berg Holm (f. 1980) er utdannet interiørarkitekt og bor i Bergen med mann og to barn. Hun ble nominert til Rivertonprisen, og vant Maurits Hansen-prisen for sin kritikerroste debutroman Stjerner over, mørke under.

Til toppen

Andre utgaver

Barføtt over isen
Bokmål Ebok 2018
Barføtt over isen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Ingebjørg Berg Holm:

Bøker i serien